fbpx
1.9 C
Serres
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓH: Καροτόσουπα βελουτέ

ΣΥΝΤΑΓH: Καροτόσουπα βελουτέ

ΣΥΝΤΑΓH: Καροτόσουπα βελουτέ

Πεντανόστιμη συνταγή σούπας με καρότο και βελούδινη υφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Σερβίρετέ τη με γιαούρτι και απολαύστε τη σούπα σας ζεστή και αχνιστή.

Υλικά

Για την καροτόσουπα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 7-8 μέτρια τρυφερά καρότα (700 γραµ.)
  • 1 γλυκοπατάτα κόκκινη (ή μια μεγάλη πατάτα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 τρυφερό πράσο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 lt ζωμό λαχανικών (ή κότας)
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού (μικρό κομμάτι)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τo ψιλοκομμένα πράσο, κρεμμύδι, σέλερυ για 3 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε μικρά καρέ.
  • Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό.
  • Αφήνουμε την καροτόσουπα να βράσει για 25 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Έτσι, γίνεται η καροτόσουπα βελουτέ.
  • Ξαναβάζουμε την καροτόσουπα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
  • Προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σερβίρουμε την καροτόσουπα με κρουτόν και λίγο γιαούρτι γιαούρτι ή ταχίνι στην vegan εκδοχή της.
ΣΥΝΤΑΓH: Καροτόσουπα βελουτέ
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -