fbpx
13.1 C
Serres
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Καρμπονάρα φούρνου

ΣΥΝΤΑΓΗ: Καρμπονάρα φούρνου

ΣΥΝΤΑΓΗ: Καρμπονάρα φούρνου

Πρόκειται για πιάτα που, σε κάθε εκδοχή τους, είναι πάντα επιθυμητά σε κάθε τραπέζι από μικρούς και μεγάλους. Είναι μία συνταγή που είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει κανείς στον κόσμο που να μην την λατρεύει. Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά 
  • 400 γραμ. πέννες 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γραμ. μπέικον σε κομμάτια
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος light ή εβαπορέ γάλα
  • 1 κεφάλι τρυφερό μπρόκολο ή 250 γραμ μανιτάρια
  • 3 τρυφερά μικρά φρέσκα κρεμμύδια
  • 150 γραμ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη ή πεκορίνο
  • αλάτι
  • φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Προετοιμασια

  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε  μικρά καρέ.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180º C στον αέρα.
  • Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαίο, πυρίμαχο σκεύος.
  • Αλείφουμε με βούτυρο το σκεύος που θα ψήσουμε.
  • Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τις ίνες και τα φύλλα.
  • Το βάζουμε σε μπόλ με νερό και λίγο ξύδι.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε και το χωρίζουμε σε μικρές φούντες, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
  • Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο ή τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι από το νερό.
  • Τα ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί.
  • Περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά με το μπέικον.

Στο ταψί

  • Τα αδειάζουμε μέσα.
  • Το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά.
  • Αν στεγνώσει το ζυμαρικό και χρειαστεί λίγο υγρό προσθέστε στο ταψί λίγες σταγόνες από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Καρμπονάρα φούρνου
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΗΓΗargiro.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -