ΣΥΝΤΑΓΗ: Τηγανιά χοιρινή με φέτα και ρίγανη
Η μοναδική τηγανιά που δεν έχει πράσα, αλλά φέτα. Μια ξεχωριστή συνταγή από τον Ελένη Στεργίου.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για την χοιρινή τηγανιά, σε μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά, ρηχή και αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε κρύο νερό, ίσα να καλύψει τα κομμάτια.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 9-10 λεπτά, μέχρι το νερό να σωθεί.
- Τότε ρίχνουμε το λάδι και αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε το ήδη μισομαλακωμένο κρέας, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει απαλά από όλες τις μεριές και να ψηθεί στο κέντρο (δοκιμάζουμε έναν κύβο).
- Σβήνουμε με το λεμόνι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα, μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς κάποια κομμάτια και κάποια άλλα να ροδίσουν λίγο.
- Ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Τηγανιά χοιρινή με φέτα και ρίγανη
- Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr