fbpx
13.7 C
Serres
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Ριζότο με κολοκύθα

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ριζότο με κολοκύθα

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ριζότο με κολοκύθα

Το ζαμπόν, η παρμεζάνα και το κασέρι δίνουν έξτρα πόντους νοστιμιάς στο ριζότο με κολοκύθα. Ένας συνδυασμός γήινων γεύσεων που αναδεικνύει τα εποχικά προϊόντα. Μια φθινοπωρινή συνταγή από τον Γαστρονόμο που θα λατρέψετε.

Υλικά
Διαδικασία
  1. Για το ριζότο με κολοκύθα και κασέρι ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 γρ. από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ζαμπόν με την κολοκύθα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 2 κουτάλες της σούπας από το ζεστό νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το νερό και το ρύζι να μαλακώσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, το υπόλοιπο βούτυρο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.
  7. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Ριζότο με κολοκύθα
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -