fbpx
13.1 C
Serres
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο

ΣΥΝΤΑΓΗ: Πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο

ΣΥΝΤΑΓΗ: Πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο

Οι πατάτες φούρνου αποτελούν από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά φαγητού. Η συγκεκριμένη συνταγή προσφέρει ένα “τουίστ” σε αυτό το αγαπημένο μας πιάτο.

Υλικά
  • 2 φέτες προσούτο
  • 2 κιλά πατάτες, κομμένες σε ροδέλες (με τη φλούδα)
  • 2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
  • ¾ φλ. ζωμό κοτόπουλου (με χαμηλό νάτριο)
  • 5 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
Δείτε επίσης: ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολα μελομακάρονα
Εκτέλεση
Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο και ψήστε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί με λαδόκολα, στο μεσαίο ράφι μέχρι να γίνει τραγανό, 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 2

Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου και ανακατέψτε τις πατάτες, το φασκόμηλο, το λάδι, το βούτυρο, τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε στην επάνω σχάρα για 15 λεπτά, έπειτα, αφαιρέστε από το φούρνο για να γυρίστε προσεκτικά τις πατάτες και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο για να προσθέσετε σκόρδο και να περιχύσετε προσεκτικά τις πατάτες με ζωμό και ψήστε μέχρι να απορροφηθεί, 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τις πατάτες και το σκόρδο σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίστε με λίγο αλάτι και θρυμματίστε το τραγανό προσούτο από πάνω, αν θέλετε, γαρνίρετε και με επιπλέον φασκόμηλο.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο
Δείτε επίσης: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αποφυλακίζονται με όρους οι οπαδοί για το επεισόδιο στη Βούλγαρη
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΗΓΗvita.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -