fbpx
13.2 C
Serres
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Ψητό λάχανο με σπιτική σως

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ψητό λάχανο με σπιτική σως

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ψητό λάχανο με σπιτική σως

Το ψητό λάχανο αποτελεί μία από τις πιο νόστιμες συνταγές και το τέλειο συνοδευτικό για τα πιάτα σας.

Υλικά
  • 1 μικρό κεφάλι πράσινο λάχανο, κομμένο (περίπου 8 φλ.)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 1 1/2 κ.γ. σάλτσα σόγιας (με χαμηλό νάτριο)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. αλεσμένο πιπέρι, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
Δείτε επίσης: ΝΑΤΑΛΙ ΠΟΡΤΜΑΝ: Θέλει να επιστρέψει στο «Star Wars»
Εκτέλεση
Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία και αφού ανακατέψτε το λάχανο με 2 κουταλιές λάδι και αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να καλυφθεί καλά, απλώστε το ομοιόμορφα σε 2 μεγάλες λαμαρίνες.

Βήμα 2

Ψήστε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, περίπου 25 λεπτά, αλλάζοντας θέση τα ταψιά μεταξύ της πάνω και της κάτω σχάρας στα μισά του χρόνου.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε την παρμεζάνα, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το πιπέρι και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι μαζί σε ένα μπλέντερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το καυτό ψητό λάχανο σε ένα μπολ με τη σως και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί.

Βήμα 5

Αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις και γαρνίρετε με επιπλέον πιπέρι πριν το σερβίρισμα, αν θέλετε.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ψητό λάχανο με σπιτική σως
Δείτε επίσης: ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Ποιος είναι τελικά ο ένοικος του τάφου;
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΗΓΗvita.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -