fbpx
9.3 C
Serres
Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Οι πιο νόστιμες πατατοκροκέτες

ΣΥΝΤΑΓΗ: Οι πιο νόστιμες πατατοκροκέτες

ΣΥΝΤΑΓΗ: Οι πιο νόστιμες πατατοκροκέτες

Αυτή η συνταγή για νόστιμες πατατοκροκέτες αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα σπιτικό σνακ ή συνοδευτικό. Η κρεμώδης υφή εσωτερικά έρχεται σε τέλεια αντίθεση με την τραγανή και χρυσαφένια εξωτερική κρούστα. Τα βασικά υλικά είναι απλά και συνήθως υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Η σωστή θερμοκρασία του λαδιού είναι κρίσιμη για να ψηθούν οι κροκέτες ομοιόμορφα, χωρίς να απορροφήσουν πολύ λάδι.

Υλικά για τη συνταγή (για περίπου 15-20 κροκέτες)
  • 1 κιλό πατάτες κατάλληλες για πουρέ (π.χ., σπογγώδεις)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 ml ζεστό γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι
  • Φρυγανιά τριμμένη

Για το τηγάνισμα:

  • Ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το ανοιξιάτικο τεύχος
Οδηγίες για τη συνταγή
  1. Πλύντε καλά τις πατάτες και βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν εντελώς (περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος).
  2. Στραγγίστε τις πατάτες και όσο είναι ακόμα ζεστές, ξεφλουδίστε τις. Περάστε τις από πρέσα πατάτας ή λιώστε τις πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.
  3. Βάλτε τον λιωμένο πουρέ σε μια καθαρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε έναν λείο και αφράτο πουρέ.
  4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τον πουρέ να κρυώσει ελαφρά για λίγα λεπτά. Προσθέστε τους κρόκους αυγών έναν-έναν, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Αν χρησιμοποιείτε, προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώστε καλά.
  5. Απλώστε το μείγμα του πουρέ σε ένα ρηχό ταψί ή πιάτο, σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια (για να μην δημιουργηθεί κρούστα) και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να σφίξει το μείγμα και να πλάθονται εύκολα οι κροκέτες.
  6. Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο. Πάρτε μικρές ποσότητες (περίπου 30-40 γρ.) και πλάστε τις σε κυλινδρικό ή ωοειδές σχήμα.
  7. Ετοιμάστε τρία ρηχά πιάτα. Βάλτε αλεύρι στο ένα, τα χτυπημένα αυγά στο δεύτερο και τη φρυγανιά στο τρίτο. Πανάρετε κάθε κροκέτα περνώντας την πρώτα από το αλεύρι (τινάξτε την για να φύγει το περίσσιο), μετά από το αυγό (στραγγίξτε την καλά) και τέλος από τη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρη.
  8. Ζεστάνετε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Η θερμοκρασία του λαδιού είναι ιδανική όταν μια μικρή μπουκιά ψωμιού ροδίζει σε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Τηγανίστε τις κροκέτες σε μικρές δόσεις για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές (περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά).
  9. Αφαιρέστε τις τηγανισμένες κροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περίσσιο λάδι.
  10. Σερβίρετε τις πατατοκροκέτες ζεστές, σκέτες ή με την αγαπημένη σας σάλτσα (π.χ., κέτσαπ, μαγιονέζα, σως γιαουρτιού).
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΥΝΤΑΓΗ: Οι πιο νόστιμες πατατοκροκέτες
ΠΗΓΗenikos.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -