ΣΥΝΤΑΓΗ: Λεμονόπιτα με γιαούρτι
Αν αγαπάτε το λεμόνι φτιάξτε οπωσδήποτε αυτήν τη συγκλονιστική συνταγή από την αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι πανεύκολη, μυρωδάτη, σιροπιασμένη.
Υλικά
Για τη λεμονόπιτα
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 2 λεμόνια (ξύσμα)
- 300 γρ. γιαούρτι µε 4% λιπαρά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι
- 550 γρ. ζάχαρη
- 400 ml νερό
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι µε το baking powder.
- Χτυπάμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε δυνατά για 5 λεπτά, να φουσκώσουν και να κρεμώσουν καλά.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά ώστε να απορροφώνται καλά από το μίγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το baking poweder.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί µε διάμετρο 30 ή 32 εκ.
- Αδειάζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάμε παντού γύρω γύρω τη λεμονόπιτα (που είναι πλέον κρύα) και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.
- Εάν την παγώσετε στο ψυγείο και κατόπιν τη σερβίρετε, είναι το κάτι άλλο!
ΣΥΝΤΑΓΗ: Λεμονόπιτα με γιαούρτι
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr