fbpx
16.5 C
Serres
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Λεμονόπιτα με γιαούρτι

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λεμονόπιτα με γιαούρτι

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λεμονόπιτα με γιαούρτι

Αν αγαπάτε το λεμόνι φτιάξτε οπωσδήποτε αυτήν τη συγκλονιστική συνταγή από την αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.  Είναι πανεύκολη, μυρωδάτη, σιροπιασμένη.

Υλικά

Για τη λεμονόπιτα

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 λεμόνια (ξύσμα)
  • 300 γρ. γιαούρτι µε 4% λιπαρά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  • Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι µε το baking powder.
  • Χτυπάμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη.
  • Τα χτυπάμε δυνατά για 5 λεπτά, να φουσκώσουν και να κρεμώσουν καλά.
  • Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά ώστε να απορροφώνται καλά από το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το baking poweder.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί µε διάμετρο 30 ή 32 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάμε παντού γύρω γύρω τη λεμονόπιτα (που είναι πλέον κρύα) και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.
  • Εάν την παγώσετε στο ψυγείο και κατόπιν τη σερβίρετε, είναι το κάτι άλλο!
ΣΥΝΤΑΓΗ: Λεμονόπιτα με γιαούρτι
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΗΓΗargiro.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -