ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχταριστές γαρίδες με ρύζι και αρακά – Νόστιμο και θρεπτικό
Οι γαρίδες με ρύζι και αρακά είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο. Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές ή καρότα, για πιο πλούσια γεύση. Μην παραψήσετε τις γαρίδες, γιατί θα γίνουν σκληρές.
Υλικά για τη συνταγή
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 1 φλιτζάνι αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1/4 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τον αρακά και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και τον αρακά στο ρύζι και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
META MAGAZINO: Διαβάστε το πρόσφατο τεύχος
- Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr