fbpx
25.4 C
Serres
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχανόρυζο με κιμά

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχανόρυζο με κιμά

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχανόρυζο με κιμά

Το λαχανόρυζο με κιμά είναι ένα πεντανόστιμο, πλήρες γεύμα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός! Δοκιμάστε τη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

Για το λαχανόρυζο με κιμά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό ζεστό ή ζωμό
  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε μπουκιές
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες χοντρές
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 3 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • Λίγο σέλερι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμό)
Για το σερβίρισμα
  • Λίγο στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κουταλιές) και ροδίζουμε τον κιμά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.
  • Σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Για το λαχανόρυζο

  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Σοτάρουμε τη σελινόριζα και το λάχανο για 3 με 4 λεπτά.
  • Τα προσθέτουμε στον κιμά, προσθέτουμε και τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Τέλος, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τα βότανα, άνηθο και μαϊντανό.
  • Αν θέλουμε προς το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για να χυλώσει ωραία.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα.
  • Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχανόρυζο με κιμά
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΗΓΗargiro.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -