ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχανόρυζο με κιμά
Το λαχανόρυζο με κιμά είναι ένα πεντανόστιμο, πλήρες γεύμα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός! Δοκιμάστε τη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
Για το λαχανόρυζο με κιμά
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
-
2 φλ. νερό ζεστό ή ζωμό
-
1 μέτριο λάχανο κομμένο σε μπουκιές
-
2 πράσα κομμένα σε φέτες χοντρές
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη
-
3 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
-
Λίγο σέλερι
-
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
-
1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
-
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
2 λεμόνια (χυμό)
Για το σερβίρισμα
-
Λίγο στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κουταλιές) και ροδίζουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.
- Σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Για το λαχανόρυζο
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Σοτάρουμε τη σελινόριζα και το λάχανο για 3 με 4 λεπτά.
- Τα προσθέτουμε στον κιμά, προσθέτουμε και τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Τέλος, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τα βότανα, άνηθο και μαϊντανό.
- Αν θέλουμε προς το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για να χυλώσει ωραία.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα.
- Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Λαχανόρυζο με κιμά
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr