fbpx
13.2 C
Serres
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Κουνουπίδι ταμπουλέ με χειμωνιάτικα φρούτα

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κουνουπίδι ταμπουλέ με χειμωνιάτικα φρούτα

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κουνουπίδι ταμπουλέ με χειμωνιάτικα φρούτα

Αυτό το ιδιαίτερο «ταμπουλέ» δεν έχει πλιγούρι αλλά ωμό, τριμμένο κουνουπίδι μαζί με χειμωνιάτικα φρούτα και μπόλικο χυμό λεμονιού. Μια ξεχωριστή και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή από τη Νένα Ισμυρνόγλου.

Υλικά
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ελάχιστο μπούκοβο
  • 1 κουνουπίδι μεγαλούτσικο, πολύ καλά πλυμένο και στεγνωμένο
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος (ή δυόσμος)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 ξινόμηλο, σε μικρά καρέ
  • 2 αχλάδια, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • λίγο μαυροκούκι ή σουσάμι καβουρδισμένο
  • λίγο μπούκοβο
  • σπόροι ροδιού
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το κουνουπίδι ταμπουλέ με χειμωνιάτικα φρούτα, ξεκινάμε και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο μπούκοβο για 3-4 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Χωρίζουμε το κουνουπίδι στα μπουκετάκια του, μικρά και μεγάλα. Κόβουμε όλα τα κοτσάνια τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τρίβουμε το στρογγυλό σγουρό κομμάτι του κάθε μπουκέτου στη χοντρή πλευρά του τρίφτη – βγαίνει σαν τραχανάς ή σαν πλιγούρι.
  4. Κόβουμε όλα τα κοτσάνια σε μικρότερα κομμάτια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να ψιλοκοπούν σε πολύ μικρά κομμάτια.
  5. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα τριμμένα μπουκέτα και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, τα φρούτα και τις ελιές και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.
  7. Σκορπίζουμε λίγο μαυροκούκι (ή σουσάμι), μπούκοβο κατά βούληση και τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.
Μυστικά

Αν θέλουμε πιο γιορτινό χρώμα στη σαλάτα, αντικαθιστούμε το ξινόμηλο με 1 φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα. Aυτή την εποχή δεν υπάρχουν φρέσκα ελληνικά, τα βρίσκουμε κατεψυγμένα και αξίζει να τα προτιμήσουμε από νωπά εισαγωγής, που έρχονται από αρκετά μακριά. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν και τα στραγγίζουμε.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κουνουπίδι ταμπουλέ με χειμωνιάτικα φρούτα
Δείτε επίσης: META MAGAZINO: Διαβάστε το νέο τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -