ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο μπούτι με τζίντζερ και τσίλι
Μια καλοκαιρινή συνταγή που λατρέψετε. Λαχταριστό, αρωματικό κοτόπουλο μπούτι με τζίντζερ και τσίλι, από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε κομμάτια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
60 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
200 ml λευκό κρασί
60 γρ. σάλτσα σόγιας χωρίς αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Ρύζι
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά να πάρει χρώμα και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο μπούτι με τζίντζερ και τσίλι
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr