fbpx
4.3 C
Serres
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με μανέστρα στην κατσαρόλα, με φέτα και μυρωδικά

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με μανέστρα στην κατσαρόλα, με φέτα και μυρωδικά

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με μανέστρα στην κατσαρόλα, με φέτα και μυρωδικά

Σε λιγότερο από μία ώρα θα φτιάξετε αυτό το υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο και ζυμαρικά που θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους. Μην ξεχάσετε τα φρέσκα μυρωδικά γιατί απογειώνουν τη συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε μέτρια κομμάτια
  • 800 ml νερό ή ζωμός λαχανικών, αν έχουμε
  • 30 γρ. πελτές ντομάτας
  • 150 γρ. ντοματίνια της αρεσκείας μας
  • 2 κλωνάρια θυμάρι + 2 κλωνάρια ρίγανη + 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, όλα φρέσκα
  • 200 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 50-60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μανέστρα στην κατσαρόλα, με φέτα και μυρωδικά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ευρύχωρη κατσαρόλα τον ζωμό (ή το νερό) σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κοτόπουλο και τα κλωνάρια μυρωδικών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με την ξύλινη κουτάλα, για να μην «πιάσει» το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
  4. Μόλις το ζυμαρικό μαλακώσει και μελώσει, έχοντας απορροφήσει τα περισσότερα υγρά του φαγητού, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι και σκεπάζουμε το σκεύος με μια καθαρή πετσέτα.
  5. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα και το ελαιόλαδο.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με μανέστρα στη
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ν κατσαρόλα, με φέτα και μυρωδικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -