ΣΥΝΤΑΓΗ: Η viral μακαρονάδα με miso και παρμεζάνα
Ιαπωνικά υλικά σε ιταλική πάστα; «Ιεροσυλία» θα πουν οι Ιταλοί. Πρωτότυπη και γευστικότατη συνταγή, με βαθιά, γεμάτη νοστιμιά από το miso, το βούτυρο και την παρμεζάνα από την Νένα Ισμυρνόγλου.
- 10′ προετοιμασία
- 10′ μαγείρεμα
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
- 100 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
- 60 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 40 γρ. πάστα misο (ιαπωνική πάστα από φασόλια, σόγια ή ρύζι σε ζύμωση – βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με έθνικ προϊόντα)
- λίγα Kisami Nori, τριμμένα για το σερβίρισμα (φύκια, ψημένα και κομμένα – σε καταστήματα με έθνικ προϊόντα)
- αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με μίσο και παρμεζάνα αρχικά βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 300 ml από το νερό τους.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το μίσο και το νερό που κρατήσαμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα φύκια και σερβίρουμε αμέσως.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Η viral μακαρονάδα με miso και παρμεζάνα
Δείτε επίσης: ΜΑSTERCHEF: Λύγισαν με την αποχώρηση του Θάνου (ΒΙΝΤΕΟ)
- Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr