ΣΥΝΤΑΓΗ: Η καλύτερη ανάποδη μηλόπιτα
Εύκολη συνταγή για την καλύτερη αναποδογυριστή μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει, με τους νόστιμους, ζαχαρωμένους χυμούς να στάζουν στην τραγανή ζύμη. Από την Άννα Ναθαναηλίδου.
Υλικά
Μερίδες: 8
Ζύμη
Διαδικασία
- Για την εύκολη ανάποδη μηλόπιτα, πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και το ζεσταίνουμε στον φούρνο για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει, το βγάζουμε από τον φούρνο.
- Δεν κλείνουμε τον φούρνο, τον αφήνουμε στους 180° C.
- Στρώνουμε τις ροδέλες μήλων στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε πολύ σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Η καλύτερη ανάποδη μηλόπιτα
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr