ΣΥΝΤΑΓΗ: Γρανίτα καρπούζι
Η πιο δροσιστική εκδοχή του πιο αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου, δεν είναι άλλη από τη γρανίτα καρπούζι! Εύκολη και γρήγορη συνταγή για την πιο καλοκαιρινή γρανίτα καρπούζι που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Αγαπημένη εύκολη συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο.
Υλικά
Αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για να κάντε τη δική σας γρανίτα καρπούζι!
- 3 φλιτζ. φρέσκο χυμό καρπούζι
- 3 φλιτζ. νερό
- 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνη
Εκτέλεση
Απλά και εύκολα βήματα που αν τα ακολουθήσετε προσεκτικά θα έχετε την τέλεια γρανίτα καρπούζι!
Για να φτιάξετε το χυμό καρπουζιού, καθαρίζετε το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια και πολτοποιείτε την ψίχα στο μπλέντερ. Περνάτε τον πολτό από μια λεπτή σήτα και βάζετε τον καθαρό χυμό σε ένα μπολ.
Μουσκεύετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά. Στύβετε τη ζελατίνη, τη ρίχνετε στο σιρόπι και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί.
Αδειάζετε το σιρόπι μέσα στο χυμό καρπουζιού και ανακατεύετε με ένα ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βγάζετε τη γρανίτα καρπούζι από το ψυγείο, τη χτυπάτε γρήγορα στο μπλέντερ να «σπάσει» και σερβίρετε αμέσως.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Γρανίτα καρπούζι
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr