fbpx
17.6 C
Serres
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Γιουβαρλάκια λεμονάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ: Γιουβαρλάκια λεμονάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ: Γιουβαρλάκια λεμονάτα

Είναι φαγητό καταπραϋντικό τα γιουβαρλάκια. Σ’ αυτή τη συνταγή έχουν αυγολέμονο πυκνό και πλούσιο και πατάτες για παρέα και είναι ακόμη πιο χορταστικά. Συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα γιουβαρλάκια λεμονάτα βάζουμε σε μπολ τον κιμά, τα ασπράδια, αλατοπίπερο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι και το ελαιόλαδο.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε περίπου 30 γιουβαρλάκια (περίπου 50 γρ. το καθένα).
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 2 λίτρα νερό (ή 1 1⁄2 λίτρο νερό και 500 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών, αν έχουμε), ρίχνουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά, ξαφρίζοντας τακτικά.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολ, με το σύρμα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού.
  6. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και τον ρίχνουμε αργά και με σταθερή ροή στο μείγμα των κρόκων, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  7. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά, να ενσωματωθεί και να σχηματίσει μια λεία σάλτσα.
  8. Βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Γιουβαρλάκια λεμονάτα
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -