ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολα γιουβαρλάκια
Τα πρώτα κρύα χτύπησαν την πόρτα και η αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τη λύση. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.
-
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 αυγό
-
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
-
1 καρότο
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
-
1/4 φλ. ρύζι
-
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
-
3 κ.σ. βούτυρο
-
3 κ.σ. αλεύρι
-
1½ lt ζωμός
-
2 αυγά
-
2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το μίγμα του κιμά σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να φουσκώσει λίγο το ρύζι.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα σε μέτρια φωτιά, να ψηθεί 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε στο αλεύρι και στο βούτυρο, το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά) η σάλτσα.
- Πλάθουμε μικρά – μικρά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά.
- Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε καρότο στη σάλτσα και ρίχνουμε κοτσάνια μαϊντανού και άνηθου δεμένα, για άρωμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφού βράσουν, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγη σάλτσα να ζεσταθούν τα αυγά σιγά σιγά.
- Αποσύρουμε το φαγητό να κοπεί ο βρασμός και τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολα γιουβαρλάκια
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr