fbpx
10.4 C
Serres
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολα γιουβαρλάκια

ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολα γιουβαρλάκια

ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολα γιουβαρλάκια

Τα πρώτα κρύα χτύπησαν την πόρτα και η αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τη λύση. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ρύζι
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1½ lt ζωμός
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το μίγμα του κιμά σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να φουσκώσει λίγο το ρύζι.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα σε μέτρια φωτιά, να ψηθεί 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε στο αλεύρι και στο βούτυρο, το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά) η σάλτσα.
  • Πλάθουμε μικρά – μικρά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά.
  • Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε καρότο στη σάλτσα και ρίχνουμε κοτσάνια μαϊντανού και άνηθου δεμένα, για άρωμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφού βράσουν, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγη σάλτσα να ζεσταθούν τα αυγά σιγά σιγά.
  • Αποσύρουμε το φαγητό να κοπεί ο βρασμός και τα περιχύνουμε  με το αυγολέμονο.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολα γιουβαρλάκια
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΗΓΗargiro.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -