ΣΥΝΤΑΓH: Καροτόσουπα βελουτέ
Πεντανόστιμη συνταγή σούπας με καρότο και βελούδινη υφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Σερβίρετέ τη με γιαούρτι και απολαύστε τη σούπα σας ζεστή και αχνιστή.
Για την καροτόσουπα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
7-8 μέτρια τρυφερά καρότα (700 γραµ.)
-
1 γλυκοπατάτα κόκκινη (ή μια μεγάλη πατάτα)
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 τρυφερό πράσο
-
1 κλωνάρι σέλερι
-
1 lt ζωμό λαχανικών (ή κότας)
-
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
-
1 πρέζα/ες κύμινο
-
1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
-
1 φλούδα πορτοκαλιού (μικρό κομμάτι)
-
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τo ψιλοκομμένα πράσο, κρεμμύδι, σέλερυ για 3 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε μικρά καρέ.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό.
- Αφήνουμε την καροτόσουπα να βράσει για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Έτσι, γίνεται η καροτόσουπα βελουτέ.
- Ξαναβάζουμε την καροτόσουπα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε την καροτόσουπα με κρουτόν και λίγο γιαούρτι γιαούρτι ή ταχίνι στην vegan εκδοχή της.
ΣΥΝΤΑΓH: Καροτόσουπα βελουτέ
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr