fbpx
11 C
Serres
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΠΑΣΧΑ: Αρνί ή κατσίκι; Ποια είναι η υγιεινή & νόστιμη απάντηση; (του...

ΠΑΣΧΑ: Αρνί ή κατσίκι; Ποια είναι η υγιεινή & νόστιμη απάντηση; (του διατροφολόγου Γιώργου Πύργου)

ΠΑΣΧΑ: Αρνί ή κατσίκι; Ποια είναι η υγιεινή & νόστιμη απάντηση; (του διατροφολόγου Γιώργου Πύργου)


Καθώς πλησιάζει η ώρα για το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, το δίλημμα για πολλούς είναι: Αρνί ή κατσίκι;

Είναι γεγονός  πως τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος το κατσίκι ως πιο υγιεινό. Η κύρια διαφορά μεταξύ κατσικιού και αρνιού έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε λιπαρά. Το κατσίκι έχει λιγότερα λιπαρά από το αρνί, γεγονός που το κάνει πιο άπαχο κρέας. Έχει επίσης απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και περιέχει ακόμη περισσότερο σίδηρο από το βόειο κρέας.

Ας δούμε όμως πιο συγκριμένα τη διατροφική αξία του καθενός
Μια μερίδα 100 g κατσίκι
  • Λιπαρά: 3 g
  • Πρωτεΐνη: 27 g
  • Θερμίδες: 143
  • Χοληστερόλη: 75 mg
  • Σίδηρος: 3,7 mg
Μια μερίδα 100 gr αρνί
  • Λιπαρά: 21 g
  • Πρωτεΐνη: 25 g

διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Τρία συνηθισμένα διατροφικά λάθη

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -