fbpx
17.5 C
Serres
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι

Είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές. Κλασικό κυριακάτικο φαγητό. Το μαγειρεύουμε συχνά και αγαπάμε να το σερβίρουμε στην οικογένεια. Είναι συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, είναι εύκολη και σου δίνει πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά
  • 700 γρ. μπούτι κοτόπουλου
  • 600 γρ. πατάτες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. νερό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα: ρίγανη, φρέσκια |πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. σε μέτρια φωτιά.
  • Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μπούτια κοτόπουλου στη μέση στο σημείο της ένωσης και χαράζουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη μεριά της πέτσας προς τα κάτω και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά γυρνώντας το κοτόπουλο με μια τσιμπίδα για να ψηθεί καλά απο ολες τις πλευρές.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, κόβουμε τις πατάτες σε ένα δεύτερο ξύλο κοπής σε κομμάτια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
  •  Μεταφέρουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και το τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι πάνω από το κοτόπουλο.
  • Σβηνουμε με το νερό.
  • Προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και ολόκληρο το δεντρολίβανο.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το μεταφέρουμε στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά. Προαιρετικά στον μισό χρόνο ανακατεύουμε τις πατάτες.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο, και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και πιπέρι.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -