fbpx
25.9 C
Serres
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΜΗ ΧΑΣΕΤΕΑΜΦΙΠΟΛΗ: Τα εντυπωσιακά ευρήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Τα εντυπωσιακά ευρήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Τα εντυπωσιακά ευρήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα εντυπωσιακό βίντεο που αποτυπώνει τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης, “ανέβηκε” στο Yoytube από το πρόγραμμα «Borderless Culture», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Περιλαμβάνεται στο σχέδιο δράσης για την τουριστική αξιοποίηση του Τύμβου Καστά και της Αμφίπολης που καταρτίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος. Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το έργο, σε αυτό το Σχέδιο Δράσης συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν τόσο οι τρέχουσες όσο και νέες προτάσεις έργων για την ανάπτυξη της περιοχής ενώ πραγματοποιήθηκε και ανάλυση για τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης με στόχο να ενταχθούν τα έργα για χρηματοδότηση στα επόμενα έτη.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

Ο ίδιος ανέφερε ότι στο πλαίσιο του έργου «Borderless Culture», θα προχωρήσει η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης, στις Σέρρες, με συνολικά κονδύλια ύψους 1 εκ. ευρώ, ώστε το μνημείο και η περιοχή να είναι επισκέψιμα. Ήδη ολοκληρώθηκε η λεπτομερής αποτύπωση, χαρτογράφηση και φωτογράφηση με τη χρήση και drones, της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης και των πολιτισμικών μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς που περιλαμβάνει. Έχουν ληφθεί περισσότερες από 100 λήψεις υψηλής ανάλυσης από όλα τα σημεία της Αμφίπολης, οι οποίες θα αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και από όσους φορείς το επιθυμούν, όχι μόνο στο πλαίσιο του έργου αλλά και για ευρύτερες ενέργειες προβολής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -