ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο κρασάτο στη γάστρα με λαχανικά, ξερά φρούτα και πορτοκάλι
Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείς να αφήσεις τον φούρνο να κάνεις όλη τη δουλειά, ενώ εσύ θα μπορείς να ακούς μουσική, να καθαρίζεις ή να παίζεις με τα παιδιά σου. Η Νένα Ισμυρνόγλου προτείνει μία ξεχωριστή συνταγή. Μπορείς να συνοδέψεις αυτό το γευστικό κοτόπουλο με αφράτο πουρέ ή λευκό ρύζι.
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για το κοτόπουλο κρασάτο στη γάστρα με λαχανικά, ξερά φρούτα και πορτοκάλι, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το μισό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο, σε δόσεις, περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει όσο καλύτερα γίνεται (ιδιαίτερα από την πλευρά του δέρματος).
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί με καπάκι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα καρότα περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και το πορτοκάλι και βράζουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο, σκορπίζουμε τα ξερά φρούτα και τα κεδροκούκουτσα.
- Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο, αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο περίπου 10 λεπτά, να «ξεκουραστεί», και σερβίρουμε με τη συνοδεία ενός αφράτου πουρέ ή ενός λευκού ρυζιού.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο κρασάτο στη γάστρα με λαχανικά, ξερά φρούτα και πορτοκάλι
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr