ΣΥΝΤΑΓH: Θεϊκή σοκολατόπιτα με μπισκότα oreo
Το γλυκό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι ό,τι καλύτερο έχεις γευτεί σε σοκολατόπιτα με μπισκότα.
Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα με μπισκότα
- 65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 65 γρ. κακάο άγλυκο
- 150 γρ. μπισκότα γεμιστά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. σοκολάτα
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 1 κομμάτι/ια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
- 2 βανίλιες
- 4 μεγάλα αυγά.
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 30 εκατοστών.
- Τσαλακώνουμε τη λαδόκολλα και τη βρέχουμε.
- Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
- Το αλείφουμε με πινέλο με ελάχιστο βούτυρο.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
Για τη σοκολατόπιτα
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 4 λεπτά σε δυνατή.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε μαζί με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Όταν βγάζουμε την σοκολατόπιτα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στο κέντρο, σχεδόν υγρή!
- Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα χλιαρή με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Δες όλες τις συνταγές εδώ
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr