Αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο από νηπιαγωγείο στα Άνω Λιόσια, το οποίο τις τελευταίες ώρες διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να καταγράφει τη διευθύντρια να φωνάζει σε παιδιά ηλικίας περίπου 4 και 5 ετών, με αφορμή ζημιές που, όπως υποστηρίζει, έχουν προκληθεί στο σχολείο. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας, ενώ η εκπαιδευτικός φέρεται να υποστηρίζει ότι στη συνέχεια δέχθηκε σωματική επίθεση.
Στο βίντεο φαίνονται μικρά παιδιά να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου και να παίζουν, ενώ η διευθύντρια απευθύνεται σε αυτά σε έντονο ύφος.
Μεταξύ άλλων, η εκπαιδευτικός ακούγεται να λέει στα παιδιά: «Έτσι και χαλάσετε πράγμα από το σχολείο, σας έφαγα τα χέρια». Από όσα ακούγονται στο υλικό, η διευθύντρια συνδέει τη συμπεριφορά των παιδιών με ζημιές που, όπως αναφέρει, έχουν προκληθεί στον χώρο του σχολείου. Σε άλλο σημείο, απευθυνόμενη σε πρόσωπα που φαίνεται να την εγκαλούν για τον τρόπο με τον οποίο μιλά στα παιδιά, φέρεται να ζητά να της δώσουν 5.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, διερωτώμενη εάν θα αναλάβουν εκείνοι το σχετικό κόστος. Το περιστατικό φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση περαστικών, οι οποίοι, κατά την περιγραφή της υπόθεσης, ζήτησαν εξηγήσεις από την εκπαιδευτικό για τη συμπεριφορά της απέναντι στα παιδιά.
Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας
Η υπόθεση έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνει γνωστή στο υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, φέρεται να έχει ήδη αποφασιστεί η μετακίνηση της διευθύντριας σε άλλο σχολείο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά τη διοικητική διαχείριση της υπόθεσης, ενώ το περιεχόμενο του βίντεο και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καταγράφηκε αποτελούν αντικείμενο εξέτασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η καταγγελία για σωματική επίθεση
Στην υπόθεση υπάρχει και δεύτερη διάσταση. Η ίδια η εκπαιδευτικός φέρεται να υποστηρίζει ότι, μετά το περιστατικό, δέχθηκε σωματική επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στο σημείο. Κατά την ίδια αναφορά, χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο, έχοντας τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Η καταγγελία για την επίθεση, εφόσον επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές, εξετάζεται ως ξεχωριστό ζήτημα.
Η θέση της εκπαιδευτικής διοίκησης
Για την υπόθεση έχει τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και ο αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην καταγγελία της εκπαιδευτικού για σωματική επίθεση και εξέφρασε τη στήριξή του προς εκείνη. Η υπόθεση έχει προκαλέσει συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μια εκπαιδευτικός απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και για τις συνθήκες που ακολούθησαν το περιστατικό στον χώρο του νηπιαγωγείου.











