fbpx
33.7 C
Serres
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2026
No menu items!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣΟι Βρυξέλλες συμφώνησαν να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας...

Οι Βρυξέλλες συμφώνησαν να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας – Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση πώλησης όπλων

Οι Βρυξέλλες συμφώνησαν να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας – Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση πώλησης όπλων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την άρση όλων των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, οι οποίες είχαν εφαρμοστεί στοχοθετώντας το προηγούμενο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Σήμερα, λάβαμε την απόφαση να άρουμε τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας» ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας αφού ολοκληρώθηκε η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των «27».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τον συριακό λαό να ανοικοδομήσει μια νέα Συρία, συμπεριληπτική και ειρηνική», πρόσθεσε.

Η άρση των κυρώσεων αφορά κυρίως το τραπεζικό σύστημα, αφού μέχρι τώρα απαγορευόταν η πρόσβασή του στη διεθνή αγορά κεφαλαίων. Προβλέπεται επίσης ότι θα «ξεπαγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία της συριακής κεντρικής τράπεζας.

Την ίδια απόφαση έλαβε την περασμένη εβδομάδα και η Ουάσινγκτον.

Δείτε επίσης: ΣΕΡΡΕΣ: 48χρονος δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο

«Η άρση των κυρώσεων εκφράζει την περιφερειακή και διεθνή βούληση στήριξης της Συρίας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Δαμασκό. «Ο συριακός λαός σήμερα έχει μια ιστορική και πολύ σημαντική ευκαιρία να ξαναχτίσει τη χώρα», πρόσθεσε ο Ασάαντ αλ Σαϊμπάνι.

Η ΕΕ δεν αποκλείει ωστόσο την πιθανότητα να επιβάλει νέες κυρώσεις σε όσους ευθύνονται για βιαιοπραγίες εναντίον των Αλαουιτών.

Τα άλλα μέτρα που είχαν ληφθεί, όπως η απαγόρευση πώλησης όπλων και εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή των πολιτών θα παραμείνουν σε ισχύ.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το ανοιξιάτικο τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
Οι Βρυξέλλες συμφώνησαν να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας – Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση πώλησης όπλων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -