fbpx
26.4 C
Serres
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Χρ. Κέλλα για την ευλογιά των προβάτων...

ΣΕΡΡΕΣ: Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Χρ. Κέλλα για την ευλογιά των προβάτων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Χρ. Κέλλα για την ευλογιά των προβάτων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των προβάτων που εντοπίσθηκε σε κτηνοτροφικές μονάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Οκτωβρίου  στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου των Σερρών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας , ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γεώργιος Στρατάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς και του Κτηνιατρείου Σερρών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος σημείωσε πως ο κτηνοτρόφος από τις Σέρρες που έχασε τα πρόβατα του από την ευλογιά θα αποζημιωθεί στο ακέραιο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ο ίδιος. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό καθώς ο ιός δεν μεταφέρεται στον άνθρωπό ενώ και τα προϊόντα όπως το γάλα και το κρέας μπορούν να καταναλωθούν χωρίς κίνδυνο.

Ενώ τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γεώργιος Στρατάκος κάλεσε τους κτηνοτρόφους των Σερρών να συνεργαστούν με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας έτσι ώστε να εντοπιστούν άμεσα τα ζώα που έχουν μολυνθεί.

Την σύσκεψη παρακολούθησαν ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος
Λεονταρίδης, καθώς και εκπρόσωποι των Βουλευτών κ.κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αναστασίου Χατζηβασιλείου και Φωτεινής Αραμπατζή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις. 

Σέρρες: Συνεδρίαση

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Χρ. Κέλλα για την ευλογιά των προβάτων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -