fbpx
22.1 C
Serres
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣΚ.ΤΣΙΑΡΑΣ: Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.ΤΣΙΑΡΑΣ: Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.ΤΣΙΑΡΑΣ: Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών (ΒΙΝΤΕΟ) 

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η νομοθετική ρύθμιση για τα “κόκκινα” δάνεια των αγροτών, ύψους 3,8 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο “Περίκεντρο” της ΤV100 και στη Βιβή Ανδρίτσου, τόνισε ότι είναι το πιο γενναίο βήμα που γίνεται τα τελευταία χρόνια για τον αγροτικό κόσμο και αφορά 21.000 αγρότες ως φυσικά πρόσωπα και ενδεχομένως 750 συνεταιρισμούς της χώρας μας.

Εκτός από την απαλλαγή βαρών του παρελθόντος, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές Ιανουαρίου του 2025 θα δοθεί νέα ελπίδα και προοπτική στον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον ΕΛΓΑ με ένα νέο νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, που θα αφορά συνολικά τη λειτουργία του ΕΛΓΑ και αμέσως μετά έπεται η αλλαγή του καταστατικού του.

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο ΕΛΓΑ κατέβαλε 1,55 δισ. ευρώ για αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους για καταστροφές που προκλήθηκαν λόγω κλιματικής αλλαγής, την ώρα που οι ασφαλιστικές εισφορές ανήλθαν στα 800 εκατ. ευρώ.

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, αναφέρθηκε και στη χθεσινή επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Έβρο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη δέσμη 19 νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για την ανάταξη της περιοχής, μετά τις επανειλημμένες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών.

“Για μας ο Έβρος δεν είναι ούτε η γωνία ούτε η άκρη της Ελλάδας είναι η αρχή της Ελλάδας, είναι η αρχή της Ευρώπης” επεσήμανε ο κ. Τσιάρας, τονίζοντας ότι έχουν εξαγγελθεί σημαντικά συγκοινωνιακά,  αρδευτικά και έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα:

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
Κ.ΤΣΙΑΡΑΣ: Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -