fbpx
20.9 C
Serres
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΕΡΡΕΣ: Παρουσίαση τριών βιβλίων της Χλόης Κουτσουμπέλη

ΣΕΡΡΕΣ: Παρουσίαση τριών βιβλίων της Χλόης Κουτσουμπέλη

ΣΕΡΡΕΣ: Παρουσίαση τριών βιβλίων της Χλόης Κουτσουμπέλη

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και ο Φιλολογικός Όμιλος Ελλάδας διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση τριών βιβλίων της Χλόης Κουτσουμπέλη

Πρόκειται για τα έργα: 

  • Ιερεμιάδα, μυθιστόρημα (2023 Εστία) 
  • Αρχαίος Πίθηκος, ποίηση (2024 Πόλις) 
  • Σώμα Γυμνό, ποίηση και ποιητική της Χ. Κουτσουμπέλη (Γράφημα) Την παρουσίαση θα κάνουν η Δώρα Μπαγανά, φιλόλογος, εκπαιδευτικός  Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών και η Μαρία Καραθανάση,  φιλόλογος, ποιήτρια. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών (Βασ. Βασιλείου 12) την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 8 το βράδυ. 

Η Χλόη Κουτσουμπέλη γεννήθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη. 

Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε  στον τραπεζικό τομέα. Έχει εκδώσει δέκα ποιητικές συλλογές, δύο μυθιστορήματα και δύο θεατρικά έργα. Το μυθιστόρημα «Ο βοηθός του κυρίου Κλάιν» (εκδόσεις Μελάνι) ήταν υποψήφιο για το Athens Prize of Literature του 2017 και η ποιητική συλλογή «Οι ομοτράπεζοι της άλλης γης» (εκδόσεις Γαβριηλίδη 2016) τιμήθηκε με το  κρατικό Βραβείο Ποίησης 2017. 

Το θεατρικό της «Ορφέας στο μπαρ» ανέβηκε το 2014 στο θέατρο Αγορά στην  Πάτρα. 

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες, έχουν δημοσιευθεί σε ξενόγλωσσα περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξενόγλωσσες ανθολογίες.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Παρουσίαση τριών βιβλίων της Χλόης Κουτσουμπέλη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -