fbpx
20.4 C
Serres
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Νέος προπονητής ο Χουάν Φεράντο

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Νέος προπονητής ο Χουάν Φεράντο

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Νέος προπονητής ο Χουάν Φεράντο

Ο 43χρονος Ισπανός Χουάν Φεράντο είναι ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού.

Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Τάσο Καζία και θα κάθεται στον πάγκο του Πανσερραϊκού για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Χουάν Φεράντο επιστέφει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ μετά το πετυχημένο πέρασμα του από την Ινδία (όπου πήρε δύο Κύπελλα, αρχικά ένα με την Γκόα κι ένα με την Μοχούτ Μπαγκάν) και από την Κύπρο και την ΑΕ Λάρνακας από την οποία αποχώρησε στις αρχές Αυγούστου μετά τον αποκλεισμό της στο Conference League από την Ουγγρική Πακς.

Ο νέος τεχνικός του Πανσερραϊκού ξεκίνησε την προπονητική σε ηλικία μόλις 18 ετών και μετά από πολλούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

Μαθητής της Masia. Για να γίνει προπονητής αποφοίτησε από τη σχολή της Εσπανιόλ, ενώ έκανε την πρακτική του στην Μπαρτσελόνα Β.

Το 2014 ήρθε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σούπερ Λιγκ αλλά μετά από δύο αγώνες αποχώρησε.

Το 2017 ανέλαβε τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο του Νέου Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Βόλου στη Γ εθνική τον οποίο μέσα σε δύο χρόνια οδήγησε στη Σούπερ Λιγκ.

Η περιπέτεια της υγείας του

Ήταν Δεκέμβριος του 2019. Ο Χουάν Φεράντο προπονητής στον Βόλο. Το τελευταίο του παιχνίδι στη Σούπερ Λιγκ στις 8 Δεκεμβρίου 2019 το Βόλος-Παναθηναϊκός 1-1. Ακολούθησε η ανακοίνωση του Βόλου ότι ο Ισπανός τεχνικός αποχωρεί εσπευσμένα λόγω προβλήματος υγείας.

Μετά το παιχνίδι, ο Φεράντο βρέθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας και στη συνέχεια του Βόλου. Οι γιατροί του είπαν ότι έπρεπε να ξεκινήσει μια σειρά εξετάσεων γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Σε συνέντευξή του στο Play Fútbol είχε πει:

«Ήθελα να πεθάνω. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, οι γιατροί μου είπαν πως ήταν ήδη πολύ αργά και ότι θα τυφλωνόμουν. Την πρώτη νύχτα στο νοσοκομείο της Λάρισας, έσπασα. Ήθελα να πεθάνω. Ήταν όλα μαύρα και δεν μπορούσα να δω το παραμικρό».

Ο Χουάν τα κατάφερε και επέστρεψε στους πάγκους, αρχικά στην Ινδία όπου κατέκτησε δύο Κύπελλα (με Γκόα και Μοχούτ Μπαγκάν), στην Κύπρο με ΑΕΛ Λάρνακας (επιλογή των ανθρώπων της ομάδας και του τεχνικού διευθυντή, Τσάβι Ρόκα, που είχε συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό πριν χρόνια) και τώρα με Πανσερραϊκό.

Σε συνέντευξη του στο Novasports.gr για τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα είπε: «Καλές αναμνήσεις, σίγουρα απόλαυσα πάρα πολύ το διάστημα μου στην Ελλάδα δυστυχώς όμως με το πρόβλημα υγείας δεν ήτανε και η καλύτερη στιγμή στη ζωή μου, ήτανε πολύ δύσκολο, είμαι όμως χαρούμενος τώρα. Συνεχίζω με θεραπείες μετά από τέσσερα χρόνια» ενώ την υγεία του είπε:

«Χρειάζεται να κάνω συχνά ελέγχους, να κάνω τσεκ κάθε χρόνο, η φαρμακευτική αγωγή συνεχίζεται ακόμη αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Κάποια στιγμή ήτανε πολύ δύσκολο, ήταν τραγικό. Είμαι χαρούμενος γιατί το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι εργάζομαι και επέστρεψα στην Ευρώπη».

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Νέος προπονητής ο Χουάν Φεράντο
ΠΗΓΗertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -