fbpx
24.8 C
Serres
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΔHMOΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ: Ημερίδα - «Σιδηρόκαστρο: Φυσικός πλούτος και γεωτουριστική ανάπτυξη»

ΔHMOΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ: Ημερίδα – «Σιδηρόκαστρο: Φυσικός πλούτος και γεωτουριστική ανάπτυξη»

ΔHMOΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ: Ημερίδα – «Σιδηρόκαστρο: Φυσικός πλούτος και γεωτουριστική ανάπτυξη»

«Σιδηρόκαστρο: Φυσικός πλούτος και γεωτουριστική ανάπτυξη» είναι ο γενικός τίτλος της  επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνει  το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου, ο Σύλλογος Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος “Ο Μαύρος Βράχος” σε συνεργασία με τον Δήμο Σιντικής και το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκειά της εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα σπήλαια, τους καταρράκτες και γενικότερα τον φυσικό πλούτο καθώς και προτάσεις ανάδειξης και αξιοποίησης του. Μεταξύ άλλων θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν: την προϊστορική Θερμοπηγή των 7.000.000 ετών , τα χειρόπτερα (νυχτερίδες) των σπηλαίων του Σιδηροκάστρου και η σημασία τους, τις υδροθερμικές εξαλλοιώσεις στο βόρειο τμήμα του γεωθερμικού πεδίου Σιδηροκάστρου ως αντικείμενο περαιτέρω έρευνας και γεω-τουρισμού, ενώ παράλληλα για γίνει και παρουσίαση Αρχαιολογικών Ευρημάτων στον Δήμο Σιντικής.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας , ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως από τον σχετικό σύνδεσμο :

https://authgr.zoom.us/j/7284852748…

Meeting ID: 728 485 2748

Passcode: 727853

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΔHMOΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ: «Σιδηρόκαστρο: Φυσικός πλούτος και γεωτουριστική ανάπτυξη»
ΠΗΓΗertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -