fbpx
25.8 C
Serres
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΕΡΡΕΣ: Ικανοποίηση στο ΔΗΠΕΘΕ για τα "Ελευθέρια"

ΣΕΡΡΕΣ: Ικανοποίηση στο ΔΗΠΕΘΕ για τα “Ελευθέρια”

ΣΕΡΡΕΣ: Ικανοποίηση στο ΔΗΠΕΘΕ για τα “Ελευθέρια”

Την ικανοποίησή τους, για τις επειτειακές εκδηλώσεις “Ελευθέρια 2024”, εκφράζουν στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δημοτικό θέατρο, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια Σερρών 2024 που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών και το τμήμα πολιτισμού του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου με το εντυπωσιακό 1ο  Φεστιβάλ Φλαμένκο Κιθάρας το οποίο λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε από το Ζινζιρλί Τζαμί που είχε προγραμματιστεί αρχικά, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Αστέρια» με τον κόσμο να κατακλύζει ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου  προκειμένου να απολαύσει μια ξεχωριστή βραδιά,  με ένα είδος μουσικής και χορού,  που ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση και αποτελεί χαρακτηριστικό κομμάτι του πολιτισμού της Ισπανίας.

Δείτε επίσης: META MAGAZINO: Διαβάστε το νέο τεύχος

Το Σάββατο 29 Ιουνίου μια από τις σημαντικότερες ημέρες στην ιστορία του τόπου μας, δόθηκε στο Ιστορικό Πάρκο Ηρώων  η μεγάλη Συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Περισσότεροι από 3.000 θεατές συνέρρευσαν στο ιστορικής σημασίας χώρο του  Πάρκου Ηρώων  για να συμμετέχουν σ’ ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο από επιτυχίες του  αγαπημένου ερμηνευτή και τραγουδοποιού. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης & οι Ευγενείς Αλήτες, μας χάρισαν μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό, ενθουσιασμό και θετική ενέργεια.

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου με την επετειακή εκδήλωση με τίτλο «1913 – 2024 … 111 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών» στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια».

Μια ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης και τιμής, αφιερωμένη στον αγώνα των ηρώων της Απελευθέρωσης των Σερρών. Με συγκινητικές αναφορές στην ιστορία του τόπου μας μέσα από τη μουσική, το λόγο, την προβολή ιστορικού οπτικοακουστικού υλικού  και  την παρουσίαση αποσπασμάτων σε μορφή θεατρικών αναλογίων.

Συμμετείχαν: Ο μουσικοσυνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Γιώργος Ανδρέου, ο ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης, οι ηθοποιοί Ελευθερία Ρήγου, Αστέρης Πολυχρονίδης, Γιώργος Καρύδας, Αστερόπη Χαριτίδου και Χριστίνα Αναγνώστου.
Κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς η φιλόλογος Φανή Κεχαγιά.

Συνολικά, το τριήμερο των επετειακών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού των 111 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών, αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό γεγονός για την πόλη που αγκαλιάστηκε από το κοινό και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Ικανοποίηση στο ΔΗΠΕΘΕ για τα “Ελευθέρια”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -