fbpx
13.1 C
Serres
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΜΑΚΕΔΟΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η καλλιέργεια μικρολαχανικών κερδίζει έδαφος

ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η καλλιέργεια μικρολαχανικών κερδίζει έδαφος

ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η καλλιέργεια μικρολαχανικών κερδίζει έδαφος

Microgreens ή μικρολαχανικά ονομάζουμε όλα αυτά τα φυτικά είδη λαχανικών, οσπρίων και σιτηρών, που καλλιεργούνται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (έως 15 ημέρες) μέχρι να αναπτυχθούν οι κοτυληδόνες. Τότε συγκομίζονται και καταναλώνεται ολόκληρο το υπέργειο τμήμα του, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο καλλιεργητής Παναγιώτης Βαφειάδης από το Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Η καλλιέργεια μικρολαχανικών δεν γίνεται στο έδαφος, αλλά σε δοχεία σποράς και ανάπτυξης των φυτών και συχνά γίνεται σε εσωτερικό χώρο. Μπορούν να αναπτυχθούν με επιτυχία και σε εξωτερικό χώρο καθώς χρειάζονται το ηλιακό φως. Τα μικρολαχανικά είναι τα κανονικά λαχανικά που καλλιεργούμε. Πλέον η χρήση των μικρολαχανικών στη διατροφή έχει διευρυνθεί και χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, σε φρουτοχυμούς, smoothies, γλυκά και άλλα.

Διαβάστε επίσης: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χριστουγεννιάτικο bazaar από τη “Λάμψη”

Τα μικρολαχανικά καταναλώνονται συνήθως ωμά, ενώ μελέτες έχουν δείξει πλέον τη σημαντική τους περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και θρεπτική αξία ακόμα και πιο μεγάλη από τα ίδια φυτά αν θα συγκομίζονταν μεγάλα, πρόσθεσε ο κ. Βαφειάδης. Υπάρχουν περίπου 100 είδη φυτών που καλλιεργούνται ως μικρολαχανικά και baby λαχανικά. Στα μικρολαχανικά ανήκουν τα περισσότερα λαχανικά (φυλλώδη και μη) καθώς και αρκετά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά (microherbs).

ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η καλλιέργεια μικρολαχανικών κερδίζει έδαφος
Δείτε επίσης: Επίσκεψη στην αναδρομική έκθεση Γιάννης Γαΐτης στη Θεσσαλονίκη (του Χ. Πασχάλη)
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΗΓΗertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -