ΣΥΝΤΑΓΗ: Το πιο εύκολο Tiramisu για το πασχαλινό τραπέζι
Το tiramisu είναι σίγουρα το πιο ωραίο μη “παραδοσιακό” γλύκο που μπορείτε να σερβίρετε μετά από ένα μεγάλο και “βαρύ” τραπέζι. Η γεύση του καφέ σε συνδιασμό με την ελαφριά του γεύση θα σας δώσουν ένα boost στην ενέργεια σας αλλά και θα σας επαναφέρουν απο τα λιπαρά φαγητά που μπορεί να έχετε φάει.
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταψί 20 x 25 εκ.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το τιραμισού, χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το κρασί και το μασκαρπόνε και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σε καθαρό και στεγνό μπολ, την προσθέτουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, με σπάτουλα.
- Ρίχνουμε τον κρύο καφέ σε ένα μεγάλο μπολ.
- Μουλιάζουμε σταδιακά τα σαβαγιάρ και από τις δύο πλευρές, γρήγορα, για να μη βραχούν πολύ, ίσα να νοτιστούν.
- Βάζουμε μία στρώση σαβαγιάρ σε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 20 x 25 εκ.
- Αν χρειαστεί, σπάμε μερικά σαβαγιάρ για να χωρέσουν ακριβώς.
- Τα καλύπτουμε με μία στρώση κρέμας. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, τελειώνοντας με κρέμα.
- Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πριν σερβίρουμε το τιραμισού, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κοσκινισμένο κακάο.
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr