ΣΥΝΤΑΓΗ: Σουπιές γιαχνί με σπανάκι
Σουπιές και σπανάκι, ένας κλασικός συνδυασμός που αρέσει πολύ! Σε πολλά μέρη της Ελλάδας μαγειρεύονται και με σάλτσα ντομάτας.
Υλικά
- 1½ κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μερίδες
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4-5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο νερό
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΗ: Σουπιές γιαχνί με σπανάκι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τις σουπιές σε κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να βγούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί, αλάτι και πιπέρι, και βράζετε τις σουπιές για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέτετε το σπανάκι και τον άνηθο και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Βήμα 4
Διαλύετε το αλεύρι στο λεμόνι και στο τέλος του βρασίματος περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα ανακινώντας την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό και το πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ακόμα.
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr