fbpx
16.5 C
Serres
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά

ΣΥΝΤΑΓΗ: Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά

ΣΥΝΤΑΓΗ: Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά

Μια μοναδική συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Χοιρινός λαιμός με γαλλικές πατάτες φούρνου.

Υλικά
Για το χοιρινό

  • 2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 γρ. φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. τσίλι αποξηραμένο
  • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 40 γρ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Με το μπλέντερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε πολύ καλά το κρέας. Τυλίγουμε το κρέας με 3 λαδόκολλες και εξωτερικά 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.
  • Χωρίς να αφαιρέσουμε το περιτύλιγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 6 ώρες περίπου, στους 100°C μέχρι το κρέας να έχει εσωτερική θερμοκρασία 80-85 °C.
  • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 240°C, ξετυλίγουμε το κρέας από τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και σουρώνουμε τους χυμούς του σε ένα κατσαρολάκι για να τους συμπυκνώσουμε. Ρίχνουμε λάδι πάνω στο κρέας και ψήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε με τους χυμούς που συμπυκνώσαμε και τις γαλλικές πατάτες φούρνου.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -