ΣΥΝΤΑΓΗ: Σαλάτα με άγρια μανιτάρια, πατατούλες και κάστανα
Οι σαλάτες θέλουν υλικά κρουστά, αλ ντέντε, τραγανά και ζουμερά. Έτσι, σε αυτή τη συνταγή αποφεύγουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, γιατί με το απαραίτητο μούλιασμα θα πανιάσουν και δεν θα γίνουν τραγανά.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Δείτε επίσης: ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολα μελομακάρονα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με άγρια μανιτάρια, πατατούλες και κάσταν, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα ταψί τις πατάτες με 1-2 κουτ. σούπας από το λάδι και αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 15-20 λεπτά, μέχρι να να ροδίσουν. Τις βγάζουμε.
- Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψήνουμε τα κάστανα για 20-30 λεπτά. Τα καθαρίζουμε και τα χοντροκόβουμε.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών για 6-7 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και το μισό βούτυρο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα άγρια μανιτάρια με το μισό σκόρδο για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να σωθούν τα υγρά τους. Με τον ίδιο τρόπο σοτάρουμε και τα πορτομπέλο στο υπόλοιπο λάδι και βούτυρο με το υπόλοιπο σκόρδο.
- Σε πιατέλα ανακατεύουμε τα μανιτάρια με τα κάστανα, τις πατάτες, τα λαχανάκια και αλατοπίπερο.
Σερβίρισμα
- Περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, ρίχνουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Σαλάτα με άγρια μανιτάρια, πατατούλες και κάστανα
Δείτε επίσης: ΣΕΡΡΕΣ: Onirama, Κοκκίνου και Πιτσίνιαγκας στην Πολιτεία των Ευχών
- Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr