ΣΥΝΤΑΓΗ: Πεντανόστιμη αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα
Η μελιτζανοσαλάτα συνοδεύει τα κυρίως πιάτα, δίνοντάς τους μια έξτρα ονειρεμένη γεύση και, αν και για τους περισσότερους είναι ένα πιάτο που ενώνει τις παρέες σε μια ταβέρνα, η μελιτζανοσαλάτα είναι ένα πιάτο που πολλοί φτιάχνουν στο σπίτι για τα κυριακάτικα τραπέζια.
Για να έχει κανείς το απόλυτο γευστικό αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζει και τα μυστικά του πιάτου και εδώ, έχουμε την καλύτερη αρωματική αγειορείτικη μελιτζανοσαλάτα που θα σε συνεπάρει.
Τη συνταγή βρήκε το bovary.gr από τον chef Γιώργο Τσούλη
ΣΥΝΤΑΓΗ: Πεντανόστιμη αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα
Υλικά:
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 30 ml μηλόξυδο
- 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Τορτίγιες ψημένες
ΣΥΝΤΑΓΗ: Πεντανόστιμη αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές Φλωρίνης με ένα μυτερό μαχαίρι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου. Τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ξύλο κοπής, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε τη σάρκα σε ένα ψιλό σουρωτήρι, το αλατίζουμε και το πιέζουμε λίγο να βγάλει τα υγρά του. Τοποθετούμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο ξύλο κοπής, τις ανοίγουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τις ψιλοκόβουμε. Αδειάζουμε και τη σάρκα από τις μελιτζάνες επάνω στο ξύλο, το ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε με τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
Μεταφέρουμε το μείγμα μελιτζάνας-πιπεριάς σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το μηλόξυδο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε την Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε με φρεσκοψημένες τορτίγιες.
Tip:
Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να κάψουμε τις μελιτζάνες στο μάτι για να βγάλουν καπνιστό άρωμα. Προσοχή, πρέπει να σουρώσουμε τη σάρκα τους για να μην είναι πικρή.
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr