ΣΥΝΤΑΓΗ: Πανεύκολη γαλατόπιτα χωρίς αυγά
Η γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό Αρκαδικό γλυκό που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα.
Η απλότητα αυτού του εδέσματος είναι που το κάνει τόσο υπέροχο και αγαπητό σε κάθε νοικοκυρά, ενώ η πλούσια αλλά συνάμα ανάλαφρη γεύση του το έχουν καταστήσει γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
Στο βάθος του χρόνου σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προκύψει ντόπιες παραλλαγές, ωστόσο η κεντρική ιδέα ενός γλυκού με βάση το γάλα -πρόβειο, αγελαδινό η κατσικίσιο- είναι η ίδια.
Αυτή η πανεύκολη και σύντομη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς αυγά έχει την πιο απλή εκτέλεση που μπορείτε να φανταστείτε, καθώς είναι έτοιμη σε μόλις 3 απλά βήματα.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Πανεύκολη γαλατόπιτα χωρίς αυγά
Υλικά
- 1,5 λίτρο γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 βανιλέτα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα τα βάζουμε όλα μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Ρίχνουμε σε βουτυρώνουμε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα και κάτω αντίσταση μέχρι να πάρει χρώμα.
- Θέλει πάνω από 1 ώρα. Κόβουμε όταν κρυώσει και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr