ΣΥΝΤΑΓΗ: Μάγουλα μοσχαρίσια
Συνταγή για μάγουλα μοσχαρίσια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το μυστικό επιτυχίας του φαγητού, είναι το σιγανό μαγείρεμα του κρέατος.
-
1200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 καρότο ψιλοκομμένο
-
1 κλ. σέλερι ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 φλ. κόκκινο κρασί
-
2 φλ. ζωμό κρέατος
-
1 δαφνόφυλλο
-
3-4 κόκκους μπαχάρι
-
1 κλαδάκι θυμάρι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Για τα μοσχαρίσια μάγουλα
Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα.
Κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω γύρω και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε το ζωμό και μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Στις 2 ώρες ανοίγουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί).
Στο τέλος η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.
Το τελειότερο συνοδευτικό για τα μοσχαρίσια μάγουλα είναι το ρύζι αλλά και η πολέντα.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Μάγουλα μοσχαρίσια
- Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr