fbpx
14.3 C
Serres
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

Τα κολοκυθάκια, είναι από τα πιο δημοφιλή λαχανικά του καλοκαιριού γιατί είναι οικονομικά, εύκολα στην προετοιμασία και το μαγείρεμα και δίνουν απεριόριστο αριθμό συνταγών. Λόγω της ήπιας γεύσης τους, μπορούν να είναι το κύριο συστατικό των πιάτων, ή να συνοδέψουν κρέατα, πουλερικά και ψάρια. Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή από την Ντίνα Νικολάου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 6 μεγάλα κολοκύθια, χοντρά, κομμένα στη μέση
  • 400γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 2 λεμόνια
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο βιολογικό
  • 1½ κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πλένετε καλά και σκουπίζετε τα κολοκύθια. Τα κόβετε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε την ψίχα από την κομμένη πλευρά τους. Στύβετε με τα χέρια την ψίχα και την ψιλοκόβετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την ψίχα από τα κολοκύθια, το ρύζι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το τριμμένο μπαχάρι, τον κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα από το 1 λεμόνι και το μισό ελαιόλαδο.
Κόβετε με ένα μαχαίρι μια μικρή φετούλα από την άκοπη πλευρά του κάθε κολοκυθιού (ώστε να στέκονται όρθια) και με ένα κουτάλι τα γεμίζετε καλά με το μίγμα.
Βάζετε τα κολοκύθια, όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Γεμίζετε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό λαχανικών χρειαστεί, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με το καπάκι της. Βράζετε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Με μια κουτάλα βγάζετε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι.
Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε το κορνφλάουρ με δύο τρεις κουταλιές νερό και το προσθέτετε στο μπολ με το ζωμό. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακινείτε καλά και με προσοχή για να απλώσει παντού η σάλτσα, αφήνετε στη φωτιά να πάρει το φαγητό μια βράση και σερβίρετε αμέσως.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -