fbpx
14.3 C
Serres
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΣΥΝΤΑΓΗ: Η μηλόπιτα της μαμάς - Πανεύκολη & πεντανόστιμη

ΣΥΝΤΑΓΗ: Η μηλόπιτα της μαμάς – Πανεύκολη & πεντανόστιμη

ΣΥΝΤΑΓΗ: Η μηλόπιτα της μαμάς – Πανεύκολη & πεντανόστιμη

Είναι από τα γλυκά – κέικ, που ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν. Μνήμες που σχετίζονται με αγαπημένες μυρωδιές, μαμαδίσιες γεύσεις και αγνά χρόνια. Φτιάξε αυτήν, είναι και νηστίσιμη, μέρες που έρχονται. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι. Είναι η  μηλόπιτα της μαμάς, πανεύκολη & πεντανόστιμη

Υλικά

Για τη ζύμη

500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 gr σπορέλαιο (ένα φλιτζάνι τσαγιού)

Ζάχαρη (ένα φλιτζάνι τσαγιού)

Χυμός από 2 πορτοκάλια

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για τη γέμιση

5 μεγάλα μήλα

Χυμός από μισό λεμόνι

½ κούπα ζάχαρη

Κανέλα (σκόνη, μία πρέσα)

2 βανίλιες

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα στύβουμε ελαφρά για να φύγει η υγρασία τους.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν
  • Προσθέτουμε στο μπολ με τα μήλα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και την κανέλα. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
  • Σε ένα ταψάκι 25cm, στρώνουμε μία λαδόκολλα που θα καλύψει και τα τοιχώματα. Απλώνουμε κάτω τη μισή ζύμη και την πιέζουμε με τα χέρια για να καλύψει όλη τη βάση του ταψιού
  • Τοποθετούμε από πάνω υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και βάζουμε την μηλόπιτά μας στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο
  • Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για μισή ώρα περίπου. Την πασπαλίζουμε μετά με άχνη και η πίτα μας είναι έτοιμη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -