ΣΥΝΤΑΓΗ: Beef wellington
Το beef wellington αποτελεί ένα από πιο γνωστά χειμερινά πιάτα.
Υλικά
- 750 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
- 400 γραμμάρια μανιτάρια
- 7 φέτες ζαμπόν Πάρμας
- 500 γρ. σφολιάτα (φύλλα),
- 2 κ.σ. αγγλική μουστάρδα
- 2 κρόκους αυγών
- 10 γρ. αλεύρι ανά ξεσκόνισμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζες θαλασσινό αλάτι
- 5 γρ αλεσμένο πιπέρι
Δείτε επίσης: ΣΥΝΤΑΓΗ: Γιορτινή σαλάτα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Χτυπάμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ και βάζουμε τον πουρέ που προκύπτει σε ένα καυτό τηγάνι και τηγανίζουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 2o
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τηγανίζουμε σε κάθε πλευρά για μισό λεπτό. Μόλις κρυώσει αλείφουμε γενναιόδωρα μουστάρδα.
Βήμα 3ο
Απλώνουμε μεμβράνη, τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν με μια στρώση πουρέ μανιταριών από πάνω και μετά το κρέας στη μέση.
Βήμα 4ο
Τυλίγουμε το ρολό σε αλουμινόχαρτο – και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Αφού πασπαλίσουμε το τραπέζι με αλεύρι, στρώνουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τη μεμβράνη από το ρολό και το βάζουμε στη μέση. Λαδώνουμε τη ζύμη περιμετρικά με κρόκο αυγού.
Βήμα 5ο
Τυλίγουμε το ρολό στη ζύμη, αφαιρούμε την περίσσεια με ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί, αλείφουμε εξωτερικά με κρόκο αυγού και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βήμα 6ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε με προσοχή το ρολό από το ψυγείο, κάνουμε μικρές κοπές και το αλείφουμε με κρόκο αυγού. Ψήνουμε για 20 λεπτά και μετά μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Beef wellington
Δείτε επίσης: META MAGAZINO: Διαβάστε το νέο τεύχος
- Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr