fbpx
35.9 C
Serres
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήART+FUNΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ: 7 πράγματα που κάνουν στο σπίτι οι αδίστακτοι στη δουλειά

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ: 7 πράγματα που κάνουν στο σπίτι οι αδίστακτοι στη δουλειά

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ: 7 πράγματα που κάνουν στο σπίτι οι αδίστακτοι στη δουλειά

Η αλληλεπίδραση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή είναι ένα γεγονός που δύσκολα κάποιος μπορεί να το αρνηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η συμπεριφορά των ανδρών που μεταφέρουν την επαγγελματική τους πίεση στην οικογενειακή τους ζωή.

Οι άνδρες που είναι αδίστακτοι στη δουλειά, έχουν την τάση να εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές στο σπίτι
  • Τάση για κυριαρχία
  • Απουσία συναισθηματικής διαθεσιμότητας
  • Γενναιοδωρία με τα υλικά αγαθά
  • Συχνές εκρήξεις θυμού
  • Δυσκολία στην έκφραση ευαλωτότητας
  • Έντονη επιδίωξη της επιτυχίας
  • Αγάπη για τον ανταγωνισμό
  • Απουσία ισορροπίας ανάμεσα στην εργασιακή και την προσωπική ζωή
Πώς εκφράζονται οι χαρακτηριστικές συμπεριφορές των ανδρών που μεταφέρουν την ένταση της εργασίας στην οικογενειακή τους ζωή
Τάση για κυριαρχία

Ο δεσποτισμός δεν είναι πάντα κραυγαλέα επίδειξη δύναμης ή άσκησης ελέγχου.

Συχνά μπορεί να εκφράζεται στις  καθημερινές διαμοιβές ή τις μικρές λήψεις αποφάσεων. Αν ο σύντροφός σας ορίζει μόνος του τους κανόνες του σπιτιού, αν παίρνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς τη συμβουλή σας, αν απαξιώνει τις αποφάσεις σας, όλα αυτά είναι σημάδια εξουσίας.

Οι άνδρες αυτοί, στον επαγγελματικό τους βίο, είναι συνηθισμένοι στη λήψη αποφάσεων χωρίς την ανάγκη συμβουλών, γεγονός που μπορεί ασυνείδητα να μεταφέρεται και στην οικογενειακή τους ζωή.

Ίσως να είναι κάτι ανεπαίσθητο, όπως το να παίρνει μικρές, καθημερινές αποφάσεις χωρίς να σας ρωτήσει, να μαγειρεύει ό,τι θέλει, να βάζει το κανάλι που θέλει να δει εκείνος ή ακόμη και σημαντικές αποφάσεις, όπως είναι οικονομική διαχείριση του εισοδήματός σας.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, μπορεί να απαξιώνουν τις ιδέες σας ή ν’ απορρίπτουν τις προτάσεις σας, δείχνοντας ότι οι δικές τους αποφάσεις μόνο αξίζουν.

Απουσία συναισθηματικής διαθεσιμότητας

Η συναισθηματική διαθεσιμότητα, αφορά την ικανότητα έκφρασης των συναισθημάτων που βιώνουν οι άλλοι, καθώς και η ικανότητα συμπονετικής απόκρισης σε αυτά. Οι άνδρες που είναι σκληροί στον εργασιακό τους βίο μπορεί να μην τα καταφέρνουν καλά στη συναισθηματική διαθεσιμότητα που επιδεικνύουν και στα μέλη της οικογένειάς τους.

Μπορεί δηλαδή, ο σύντροφός σας, να είναι απόμακρος, αδιάφορος, ακόμη και όταν προσπαθείτε να μοιραστείτε κάτι σημαντικό. Ενδέχεται να απορροφημένος με ζητήματα της δουλειάς του, δείχνοντας λίγο, ή και κανένα ενδιαφέρον για εσάς ή τις ανησυχίες σας. Στις ακόμη πιο βαριές περιπτώσεις, ο σύντροφος μπορεί ακόμη να αποφεύγει εντελώς τις συναισθηματικού περιεχομένου συζητήσεις, εκτρέποντας τη συζήτηση σε  άλλα, ακίνδυνα, ασφαλή, πρακτικής φύσης ζητήματα.

Η τάση αυτή, δυσχεραίνει τη συναισθηματική σας επικοινωνία, ώστε να φτάσει σε ένα βαθύτερο, συναισθηματικό επίπεδο. Η ανυπαρξία συναισθηματικής διαθεσιμότητας ανάγεται στο εργασιακό τους περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι αυτοί, προσαρμόζονται στην καταπίεση των συναισθημάτων τους καθώς η συναισθηματική έκφραση, θεωρείται σημάδι αδυναμίας. Δεν αποκλείεται να μεταφέρουν σταδιακά τη συμπεριφορά αυτή, και στην οικογενειακή τους ζωή.

Γενναιοδωρία με τα υλικά αγαθά

Η συμπεριφορά τους αυτή, είναι ενδεχομένως, ένας τρόπος αντιστάθμισης της έλλειψης συναισθηματικής επαφής ή ακόμη ένας τρόπος διατήρησης του ελέγχου.

Τα δώρα που προσφέρουν, χρησιμεύουν ως περισπασμός για τη δεσποτική τους συμπεριφορά ή ακόμη, ως μέθοδος αποζημίωσης για την έλλειψη συναισθηματικής διαθεσιμότητας.

Το υποκείμενο μοτίβο ωστόσο, δεν είναι η ανάγκη τους να σας κάνουν ευτυχισμένη, αλλά η επιθυμία τους για έλεγχο και κυριαρχία.

Συχνές εκρήξεις θυμού

Η ζωή με έναν σύντροφο που είναι αδυσώπητος στην καριέρα του μπορεί συχνά να μοιάζει με ακροβασία.

Αποτέλεσμα της πίεσης που βιώνει,  είναι οι συχνές εκδηλώσεις θυμού, συχνά μάλιστα με ασήμαντες αφορμές.

Η ανοχή ακόμη και στις μικρές δυσκολίες ή τα ασήμαντα λάθη είναι υπερβολικά μικρή, με αποτέλεσμα τα έντονα και ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα διαρκούς ανησυχίας και φόβου μέσα στο σπίτι.

Τα ξεσπάσματα θυμού, συχνά απορρέουν από την έντονη πίεση που αισθάνονται στη δουλειά, όπου διαρκώς ωθούνται προς του τέλειο και εκεί όπου δεν υπάρχει περιθώριο λάθους.

H σκληρή αυτή συμπεριφορά μπορεί να μεταφερθεί στην οικογενειακή ζωή, επηρεάζοντας όλα τα μέλη του σπιτιού.

Δυσκολία στην έκφραση ευαλωτότητας

Κάτω από την επιφάνεια ενός αβυσσαλέου άνδρα με φιλοδοξίες στην καριέρα του, κρύβεται ένας βαθιά ριζωμένος φόβος έκθεσης των ευάλωτων πλευρών του.

Ο φόβος τους αυτός, εκφράζεται με διάφορους τρόπους στην προσωπική τους ζωή.

Δυσκολεύονται ιδιαίτερα με την ξεκάθαρη έκφραση των συναισθημάτων ειδικά εκείνα που εκθέτουν την ευαλωτότητά τους.

Δεν μπορούν εύκολα να παραδεχτούν ότι έχουν πληγωθεί, ή ότι φοβούνται ή ότι αισθάνονται ανασφάλεια.  Η δυσκολία αυτή, συχνά αποδίδεται, όχι στο γεγονός ότι δεν βιώνουν τα συναισθήματα αυτά, αλλά επειδή η εξωτερίκευσή τους, έρχεται σε σύγκρουση με το προσωπείο του σκληρού που έχουν κατασκευάσει στην επαγγελματική τους ζωή.

Έντονη επιδίωξη της επιτυχίας και επιτευγμάτων

Μπορεί, ο σύντροφός σας να είναι διαρκώς επικεντρωμένος στους στόχους, τα κατορθώματα, την επιτυχία του, ακόμη και σε απλές, καθημερινές ημέρες.

Η προσέγγιση του «ή όλα ή τίποτα» στο οικογενειακό περιβάλλον μπορεί να σημαίνει υπερβολική έμφαση και πίεση για ακαδημαϊκή επιτυχία των παιδιών ή η έντονη ώθηση να είναι πάντα πρώτα.

Η συμπεριφορά αυτή αντικατοπτρίζει συχνά την εργασιακή τους ζωή, το περιβάλλον δηλαδή όπου εκτιμάται ιδιαίτερα η επιτυχία και σφοδρότητα μπορεί να γίνει μέσο επίτευξής της.

H εφαρμογή αυτού του τρόπου σκέψης στην οικογενειακή ζωή, μπορεί να δημιουργεί μη ρεαλιστικές προσδοκίες και να επιβαρύνει την οικογένεια με άσκοπη πίεση.

Αγάπη για τον ανταγωνισμό

Ένα σημάδι, χαρακτηριστικό του ανθρώπου ο οποίος δεν μπορεί να διαχωρίσει τον χώρο της εργασίας από το σπίτι, είναι η ανάγκη και η αγάπη του για ανταγωνισμό.

Το πάθος για τον ανταγωνισμό εκδηλώνεται με τους πιο απροσδόκητους, ακόμη και φαιδρούς τρόπους. Μπορεί να παθιάζεται υπέρμετρα με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή ίσως να κάνει αγώνα δρόμου για το ποιος θα τελειώσει πιο γρήγορα με τις δουλειές του σπιτιού.

Δεν αποκλείεται να αγαπά τα ανταγωνιστικά χόμπι, όπως είναι ο μαραθώνιος ή οι αγώνες  ταχύτητας. Όσο και αν το ανταγωνιστικό του πνεύμα προσδίδει ενθουσιασμό και πρόκληση στον χώρο του σπιτιού, δεν παύει να είναι αντανάκλαση της έντονα ανταγωνιστικής του φύσης.

Απουσία ισορροπίας ανάμεσα στην εργασιακή και την προσωπική ζωή

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των ανδρών που αφήνουν την εργασιακή τους ζωή να επιδρά αρνητικά στην οικογένεια, είναι η αδυναμία τους να επιτύχουν την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την οικογένεια.  Δηλαδή, μπορεί ο άνδρας σας, να εξακολουθεί να είναι απασχολημένος με θέματα της δουλειάς, να βλέπει να email, να απαντά σε τηλέφωνα από το γραφείο, ή να μεταφέρει γενικά, το εργασιακό στρες στον χώρο του σπιτιού.

Μπορεί να θέτει σε προτεραιότητα τις εργασιακές του υποχρεώσεις παρά την οικογενειακή αρμονία ή τον προσωπικό χρόνο. Όσο και αν η αφοσίωση στη δουλειά είναι αξιοθαύμαστη, μπορεί να γίνει προβληματική όταν αρχίσει να επισκιάζει τις προσωπικές σχέσεις και την αυτό-φροντίδα. Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαίο το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί άμεσα και απευθείας.

Να θυμάστε ότι η ευτυχία και η υγεία της σχέσης σας, κατά συνέπεια και η δική σας, είναι εξίσου σημαντικές. Μην διστάσετε να θέσετε όρια και να διεκδικήσετε τον σεβασμό που έχετε ανάγκη.

Tip: Ο κρισιμότερος παράγοντας στην επίλυση των προβλημάτων, είναι η επικοινωνία. Αν παρατηρήσετε τις 7 αυτές συμπεριφορές στον σύντροφό σας, είναι αναγκαίο να επιδιώξετε την ειλικρινή, ανοιχτή επικοινωνία και να εκφράσετε τις ανησυχίες σας. Ενθαρρύνετε τον άνθρωπό σας, να κάνει το ίδιο. Να θυμάστε ότι, μία υγιής, ισορροπημένη σχέση, απαρτίζεται από δύο άτομα με διάθεση για αμοιβαίο σεβασμό, κατανόηση, και ασφαλώς, ανοιχτή επικοινωνία.

Δείτε επίσης: META MAGAZINO: Διαβάστε το νέο τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ: 7 πράγματα που κάνουν στο σπίτι οι αδίστακτοι στη δουλειά
ΠΗΓΗenikos.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -