ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 4 tips για καλύτερη προσοχή από μια νευροψυχολόγο
Σίγουρα έχετε πιάσει τον εαυτό σας να σκέφτεται κάτι άλλο καθώς συζητά με κάποιον ή προσπαθεί να κάνει μια μονότονη δουλειά. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι επιρρεπής στην περιπλάνηση, ειδικά όταν πρέπει να ασχοληθεί με εργασίες ανιαρές και επαναλαμβανόμενες. «Η διάρκεια της προσοχής ισοδυναμεί με το πόσο καιρό μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε μια εργασία ή δραστηριότητα. Συνδυάζει τη συγκέντρωση και την ικανότητα αντίστασης σε περισπασμούς», εξηγεί η νευροψυχολόγος Rosemarie Manfredi.
Όλοι προσπαθούμε καθημερινά να διεκπεραιώσουμε εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση και όλοι αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς ανάλογες δυσκολίες. «Όταν δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσουμε μια εργασία», επισημαίνει η ειδικός.
Διαβάστε επίσης: ΦΑΓΟΥΡΑ: Οι ερευνητές έχουν την εξήγηση
Μάλιστα, τα στοιχεία της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας δείχνουν ότι το εύρος της προσοχής συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς στην εποχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των τεχνολογικών περισπασμών και της υπερφόρτωσης πληροφοριών, καθώς τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα έχουν σχεδιαστεί για να διεγείρουν και να αποσπούν την προσοχή από αυτό στο οποίο πραγματικά πρέπει να εστιάσουμε.
«Η προσοχή είναι μια από τις πιο ευαίσθητες λειτουργίες του εγκεφάλου, που σημαίνει ότι είναι ευάλωτη σε επιπτώσεις από πολλές διαφορετικές περιοχές. Ταυτόχρονα, όμως, αυτό σημαίνει ότι είναι επίσης πιο δεκτική στις αλλαγές προς μια πιο θετική κατεύθυνση», σχολιάζει η νευροψυχολόγος.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 4 tips για καλύτερη προσοχή από μια νευροψυχολόγο
Δείτε επίσης: Η ξεχωριστή ιστορία των καθημερινών κτιρίων της πόλης των Σερρών (της Ε. Κωτοπούλου)
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr