Για τη σοκολατόπιτα
-
250 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο
-
200 γρ. μαργαρίνη
-
100 γρ. στέβια κρυσταλλική
-
2 βανίλιες
-
2 πρέζα/ες αλάτι
-
3 αυγά χτυπημένα
-
150 γρ. φουντούκια ψιλοαλεσμένα
-
150 γρ. καρύδια ψιλοαλεσμένα
-
100 γρ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
-
Για το σερβίρισμα
-
Κόκκινα φρούτα
Για την επικάλυψη σοκολάτας
-
100 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο
-
125 γρ. γάλα καρύδας πλήρες
-
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ 1 κ.σ νερό
-
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Για την σοκολατόπιτα:
- Για τη σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί ή σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις λιώσουν και προσθέτουμε τη στέβια, τις βανίλιες και το αλάτι.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, φουντούκια, καρύδια και δαμάσκηνα και απαλά ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε τετράγωνο ή μακρόστενο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη:
- Ρίχνουμε στον καφέ το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, το γάλα καρύδας, τον καφέ και το μέλι.
- Αφήνουμε να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα:
- Βγάζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.
- Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε σαλτσιέρα.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια περιχύνοντας κάθε κομμάτι με έξτρα σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα.
- Αχνίζουμε με λίγη στέβια σκόνη.
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr