fbpx
36.4 C
Serres
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΜΗ ΧΑΣΕΤΕΣΕΡΡΕΣ: Τι απαντά η Χ.Παλάζη για τη διαγραφή της

ΣΕΡΡΕΣ: Τι απαντά η Χ.Παλάζη για τη διαγραφή της

ΣΕΡΡΕΣ: Τι απαντά η Χ.Παλάζη για τη διαγραφή της

Την απάντησή της έδωσε η πρόεδρος της ΚΕΔΗ Σερρών, Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, στην ανακοίνωση διαγραφής της, από τη Συμμαχία Σερραίων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Με αφορμή τη συνάντηση το βράδυ της Κυριακής 28 Μαΐου 2023, με τον Επικεφαλής Δήμαρχο, κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, την οποία ζήτησα εγώ, προκειμένου να συζητήσω με τους συναδέρφους το θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μου προτάθηκε να υποβάλλω οικειοθελώς την παραίτησή μου από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ., επικαλούμενη δικαιολογίες και προφάσεις με ένα κείμενο παραίτησης που θα συντασσόταν από κοινού. Αν δεχόμουν αυτή την πρόταση, ανταποδοτικά  στη συνέχεια: α. θα μου παρέχονταν από τον κ.Δήμαρχο βοήθεια στη νομική υποστήριξη της ενδεχόμενης προσφυγής μου στα δικαστήρια για το θέμα της αποζημίωσης, β. θα μου επιτρεπόταν στη συνέχεια να παραμείνω στη Συμμαχία Σερραίων, θα με δεχόταν ο κ.Δήμαρχος να είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές στο ψηφοδέλτιό του και γ. θα είχα την στήριξη της ομάδας στο εξής. 

Αυτό που επικαλέστηκε ότι αποτελεί μοναδική αιτία της πρότασης για οικειοθελή παραίτηση,  είναι ότι έχει αρθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Μου τονίστηκε μάλιστα μετά επιτάσεως, η απαίτηση στην απόλυτη συμμόρφωση με την βούληση του Δημάρχου, χωρίς να επιτρέπεται καμία απολύτως αντίρρηση ή περιθώριο πρωτοβουλιών. 

Ενδεικτικό μάλιστα της σπουδής του κ. Δημάρχου να εγκαταλείψω τα καθήκοντά μου στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. άμεσα, αποτελεί το γεγονός ότι όταν στη συζήτηση την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 το μεσημέρι, όπου κλήθηκα να δώσω απάντηση, ζήτησα  να μου δοθεί σύντομη προθεσμία χρόνου (έως 3 εβδομάδων), όχι για να μην χάσω τη θέση, αλλά να μην εγκαταλείψω στο έλεος του Θεού, τις τρέχουσες πιεστικές προθεσμίες διεκπεραίωσης πολύ σημαντικών και επειγουσών υποθέσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ, με πρώτη και κυριότερη αυτή της ολοκλήρωσης κατάθεσης στοιχείων στους ελεγκτές της έρευνας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αλλά και της στήριξης  των εργαζόμενων στην δύσκολη εργασιακή συγκυρία της Επιχείρησης, που αποτελεί για μένα αυτή τη στιγμή σημαντική προτεραιότητα. Αυτή η παράταση δεν μου δόθηκε από τον κ.Δήμαρχο! Μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας μου ανέφερε ότι το κείμενο της διαγραφής μου έχει ήδη συνταχθεί πριν τη συνάντησή! Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι η συνάντηση της Κυριακής ήταν προσχηματική.

Και ερχόμαστε στην εικόνα που δόθηκε για το πρόσωπό μου από τη δήλωση της Παράταξης για τη διαγραφή μου, όσο και από τη σχετική συνέντευξη Τύπου του κ. Δημάρχου.  

Απαντώ στα όσα καταγράφησαν ως λόγοι διαγραφής: 

Α. Επέδειξε η κ.Παλάζη συμπεριφορά, η οποία υπονόμευσε την παραταξιακή συνοχή, με έλλειψη συναίνεσης και συστηματική έλλειψη ενημέρωσης των μελών της παράταξης για τις εισηγήσεις της και για τις αποφάσεις που ελάμβανε στο Νομικό Πρόσωπο της ΚΕΔΗΣ.

Τι  επιβεβαιώνει ο Δήμαρχος ; Αυτό που ανέφερα παραπάνω:  Όποιος δεν συμφωνεί με την πολιτική βούλησή ΤΟΥ, όποιος διατυπώνει αμφιβολίες και αντίθετη γνώμη- πάντοτε τεκμηριωμένη στην περίπτωσή μου- δεν πρέπει να ανήκει στην παράταξη που λέγεται “Συμμαχία” και υπονομεύει τη συνοχή της, γιατί μπορεί με τη στάση του/της να οδηγήσει και άλλους να σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο. Τονίζω ότι πάντα κάθε δράση, σχεδιασμός, προγραμματισμός ενεργειών, ήταν εις γνώση του Δημάρχου και παρουσίαζα θέματα αναλυτικά στις συναντήσεις μας τόσο των εκλεγμένων Συμβούλων και της διευρυμένης ομάδας και λαμβάνονταν  συλλογικές αποφάσεις.

β) Η κ. Παλάζη παρέβλεψε και παρέκαμψε επανειλημμένως το θεσμό τόσο του Δημάρχου όσο και της δημοτικής παράταξης.

Πώς τεκμηριώνεται μια τέτοια άποψη περί παράκαμψης του θεσμού του Δημάρχου; Ο Δήμαρχος είναι θεσμός;  δεν είναι πολιτικό πρόσωπο με ρόλο που του δόθηκε από τους πολίτες να υπηρετεί δηλ. αυτός ένα θεσμό; Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. που υπάρχουν παραδείγματα προσπάθειας παράκαμψης ή προβολής του προσώπου μου πιο πάνω από αυτό του κ. Δημάρχου; Προκαλώ δημόσια να αναζητήσει κανείς δημόσιο, προφορικό ή γραπτό λόγο μου, στον οποίο διαπιστώνεται αυτή η παράκαμψη. Αυτό το στοιχείο αποτελεί μάλιστα αντίφαση που οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας να αρχίσουν να υποθέτουν και να συζητούν τα πραγματικά κίνητρα που υπάρχουν πίσω από τις λέξεις

γ) Επέδειξε η κ.Παλάζη αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που έπληξε το κύρος της δημοτικής παράταξης και του επικεφαλής αυτής

Πως στοιχειοθετείται η αντιδεοντολογική παραταξιακή συμπεριφορά ; Περίμενα να ακούσω μια τεκμηρίωση και δεν την άκουσα ούτε στο Δελτίο Τύπου, ούτε στη συνέντευξη του Δημάρχου. Τι συνιστά αντιδεοντολογική συμπεριφορά;  Η διαρκής υποστήριξη, η εργώδης και αδιάκοπη συστηματική δουλειά και ανάδειξη της Επιχείρησης της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.,  η αποδεδειγμένη συμπαράταξη στα θετικά που έδειχναν έργο, και από την άλλη η απαίτηση να αναλαμβάνω την ευθύνη στα δύσκολα και να κάνω δηλώσεις μόνη μου, καθ’ υπόδειξη και κατ΄εντολή του; 

Συλλογικές οι αποφάσεις, εις γνώση του οι ενέργειες, αλλά σε περίπτωση αστοχιών, μόνο ατομική και προσωπική η ευθύνη. Και κάτι ακόμη, πως χαρακτηρίζεται ο Δήμαρχος, ο οποίος μία συνεργάγτιδά του προβεβλημένη λόγω της δουλειάς και της προσπάθειάς της, ξαφνικά με γενικόλογες επί της ουσίας προφάσεις και με συνοπτικές διαδικασίες, αποφασίζει ότι πλέον δεν την στηρίζει και την αδειάζει; 

Σε μια συλλογική προσπάθεια, το αποτέλεσμα της δουλειάς κάποιου συνεργάτη, πιστώνεται στον επικεφαλής και ο ικανός ηγέτης αυτό οφείλει να το αναγνωρίζει και να το επιβραβεύει. Ακόμη και αν ένας συνεργάτης σου που έχει αποδείξει έμπρακτα και επανηλειμένως την εργατικότητα, την στοχοπροσήλωση, υπέπεσε ενδεχομένως σε ένα σφάλμα, τον νουθετείς και τον συμβουλεύεις, δεν τον εκδικείσαι!!  Ρωτώ: δεν πρέπει να προβληματίσει όλους αυτή η στάση ότι η Δημαρχία κατά τον κ.Αλέξανδρο Χρυσάφη είναι “ενός ανδρός αρχή”; 

Δείχνει κι αυτό ενδεχομένως ότι οι στερεοτυπικές αντιλήψεις ισχύουν;

Οι γυναίκες τελικά στην πολιτική παλεύουν διπλά για να αποδείξουν την αξία τους.

δ) Η κ. Παλάζη αρνήθηκε την υποβολή της παραίτησής της για λόγους ευθιξίας, τόσο για τις παραπάνω αιτίες όσο και για λόγους, που σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Νομικό Πρόσωπο της ΚΕΔΗΣ.

Και εδώ ερχόμαστε στο στοιχείο που αποτελεί το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα. Υπόνοια για εσκεμμένη προσπάθεια απόκρυψης μιας παράτυπης συμπεριφοράς, που επειδή δεν υπήρξε συγκεκριμένη τοποθέτηση από μέρους του, άφησε αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες. Ήταν  εύκολο να βρεθεί ένας λόγος που θα έχει αντίκτυπο στον κόσμο που βιώνει οικονομική δυσχέρεια. Η Παλάζη πήρε χρήματα που δεν έπρεπε αν παίρνει!! 

Η Παλάζη λοιπόν το έκανε αυτό, γιατί ο κ.Δήμαρχος το εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι συνάδερφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το ψήφισαν ομόφωνα ως σύννομο και φυσικό,  γιατί ακολουθεί μια πάγια τακτική χρόνων στη διοίκηση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων.  

Αν ο κ. Δήμαρχος πίστευε ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση αυτή,  γιατί δεν έφερε εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναιρούσε την προηγούμενη  απόφαση; Δεν έχει νομικούς συμβούλους στον Δήμο να του εφιστούν την προσοχή σε τόσο σημαντικά θέματα;  

Αναφορικά με τους 2 δημοσιονομικούς ελέγχους για τους οποίους θα μιλήσω αναλυτικά στο προσεχές Συμβούλιο ως Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος πλέον, ο κ.Δήμαρχος ποιον προσπαθεί να πείσει ότι δεν γνώριζε όλα τα στάδια της έρευνας, την στιγμή που οι ελεγκτές παρέδιδαν όλα τα έγγραφα με αριθμό πρωτοκόλλου πρώτα στον ίδιο και μετά στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ.; 

Συνεπώς είναι τουλάχιστον υποκριτικό να απαντά ότι δεν υπήρξε απάντηση και ότι ο ίδιος ζήτησε επιτακτικά συμμόρφωση. Επανειλημμένες είναι οι συναντήσεις, οι συζητήσεις και η αναλυτική περιγραφή επί των διαδικασιών του δημοσιονομικού ελέγχου. 

Άλλωστε είπα ότι οι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν διαπίστωσαν σε κανένα σημείο των ευρημάτων ΔΟΛΟ. Αν το διαπίστωσαν, δήλωσαν θα προέβαιναν σε καταλογισμό ευθυνών τόσο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. όσο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ένας συνάδερφος Δημοτικός Σύμβουλος αναρωτήθηκε γιατί δεν υπάρχει από μέρους του κ.Δημάρχου επικοινωνιακή προσπάθεια έμφασης και επικέντρωση στα θετικά του δημοσιονομικού ελέγχου. Δηλαδή στην διαπίστωση πως σε οτιδήποτε υποδείχθηκε, ακολουθήθηκαν ήδη βήματα συμμόρφωσης σε διοικητικές λειτουργίες και διορθώνονται διοικητικές και παραλείψεις που ανάγονται σε βάθος δεκαετίας στη διοίκηση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Είναι όμως πιο εύκολο να παραβλέπεις σε ένα συνεργάτη σου τα θετικά, όταν ο στόχος είναι να τον καρατομήσεις με λασπολογία στο πρόσωπό του. 

Και κλείνω με το πιο σημαντικό. Επίκληση στην ευθιξία!

Η ευθιξία κ.Δήμαρχε είναι ένα συναίσθημα που βιώνεται από ανθρώπους με ευαισθησία προσωπική, ενσυναίσθηση ευθύνης και τόλμη να την αναλαμβάνουν για κάτι στο οποίο αποδεδειγμένα έχουν μερίδιο ευθύνης. Εγώ δεν έκανα κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, γιατί αν το πίστευες πρώτος εσύ θα έσπευδες να με καταγγείλεις. 

Και επειδή περί ευθιξίας υποτίθεται πως γίνεται όλη αυτή η προσχηματική και εσπευσμένη διαδικασία, θα σου απαντήσω με τη ρήση από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 7:1-5: 

«Πώς μπορείς και βλέπεις το σκουπιδάκι στο μάτι του αδερφού σου και δε νιώθεις ένα ολόκληρο δοκάρι στο δικό σου μάτι;» 

Χαίρομαι που οι έννοιες ευθιξία και ανάληψη ευθύνης, ήρθαν στο πολιτικό προσκήνιο με αφορμή τη δική μου διαγραφή. 

Οι αξίες των ανθρώπων δεν σπιλώνονται από πολιτικά παιχνίδια που θέλουν να παίξουν κάποιοι και οι άνθρωποι δεν είναι εξιλαστήρια θύματα που πρέπει να θυσιαστούν, γιατί πλέον δεν εξυπηρετούν αλλά ενοχλούν ανησυχητικά!!

Για κάποιον λόγο γίνονται όλα και δεν πρέπει να υποτιμούμε τη νοημοσύνη του κόσμου γιατί το ένστικτό του είναι αλάνθαστο!!      

Απευθύνομαι λοιπόν στον σερραικό λαό και δηλώνω ειλικρινά και υπεύθυνα ότι: 

  • δεν υπάρχουν τεκμήρια ή ζητήματα υπηρεσιακά που να συνιστούν λόγους διοικητικού παραπτώματος στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ., την οποία με τόσο ζήλο και προσπάθεια υπηρέτησα, 
  • δεν με εκφράζει μια τέτοια αντιδημοκρατική και άνανδρη πολιτική συμπεριφορά εκ μέρους του Δημάρχου και 
  • η διαγραφή μου είναι αποκλειστικά δική του απόφαση, καθώς όπως ειπώθηκε και στη συνάντηση:“ όταν δηλώνεται ξεκάθαρα η πολιτική βούληση του Δημάρχου, όποιος διαφωνεί και διατυπώνει αντιρρήσεις, στην παράταξη της Συμμαχίας του επικεφαλής κ.Αλ. Χρυσάφη, θέτει εαυτόν αυτόματα εκτός παράταξης.  
  • Τέτοια σύμμαχος δεν θέλω να είμαι!!

Υστ.: Σε τυχόν περίπτωση δικαίωσης της δικαστικής προσφυγής μου, τα χρήματα θα δοθούν στην ξεχωριστή Δομή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. που επιτελεί κοινωνικό έργο

Με εκτίμηση 

Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη»

ΣΕΡΡΕΣ: Τι απαντά η Χ.Παλάζη για τη διαγραφή της
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -