fbpx
8.1 C
Serres
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021
No menu items!
Αρχική ΣΕΡΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ: Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα (ΦΩΤΟ)

Η αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, άλλα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διατεθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ένταξη και την υλοποίηση έργων υποδομής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε, σήμερα το πρωί, στις Σέρρες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Ο κ. Πέτσας προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, δημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων.

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε: «Κράτος, αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί φορείς, εκκλησία, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου και του κλάδου της αναψυχής και της διασκέδασης, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι παραπάνω για να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει περιθώρια βελτίωσης στις Σέρρες. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε δυο βασικές πρωτοβουλίες: η πρώτη, είναι η προσπάθεια ευαισθητοποίησης, με κάποιες εκδηλώσεις του επιστημονικού κόσμου, του εμπορικού κόσμου και της Εκκλησίας. Η δεύτερη είναι να επαναλάβουμε την αποστολή κινητών μονάδων για εμβολιασμό ώστε να δείξουμε ότι συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που έχουν δεύτερες σκέψεις ή επιφυλάξεις, προκειμένου να τους πείσουμε να κάνουν το εμβόλιο που θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν γρήγορα στην κανονικότητα και φυσικά να θωρακίσει την υγεία τους».

ΣΕΡΡΕΣ: Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα (ΦΩΤΟ)

«Είχα την τύχη να συνομιλήσω με τους δημάρχους», συνέχισε ο κ. Πέτσας, «και να έχουμε τις προτεραιότητες τους ώστε μέχρι το Δεκέμβριο να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας αλλά και έργα που αφορούν την ύδρευση, τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και την εκπόνηση μελετών, που θα βοηθήσουν τους δήμους να προχωρήσουν τα σχέδιά τους το επόμενο χρονικό διάστημα».

«Νομίζω», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, «ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο κι αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τους δήμους όσον αφορά τη διοικητική τους ικανότητα να απορροφήσουν τα χρήματα με διάφορες στοχευμένες παρεμβάσεις στο προσωπικό ώστε να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση όσον αφορά τις τεχνικές τους υπηρεσίες. Νομίζω ότι με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, με τη διάθεση μας να ενισχύσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόνο καλύτερο μπορεί να είναι το μέλλον από εδώ και πέρα».

Ερωτηθείς ο κ. Πέτσας για την υστέρηση του εμβολιαστικού προγράμματος, ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε ανθρώπινες κοινωνίες και όχι σε εργαστήριο, όπου θα λέμε κάτι και θα γίνεται.

ΣΕΡΡΕΣ: Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα (ΦΩΤΟ)

«Ο καθένας», τόνισε, «έχει τον δικό του τρόπο σκέψης, έλκεται από διάφορες θεωρίες που μπορεί να ακούει. Είμαστε σε μία εποχή, που η αναζήτηση των πληροφοριών είναι εύκολη αλλά και πληροφοριών που μπορούν να μας αποπροσανατολίζουν. Γι’ αυτό θα εξαντλούμε κάθε περιθώριο να επιβιώσει στον δημόσιο διάλογο ο ορθός λόγος και όχι ο ανορθολογισμός. Κι αυτοί που έχουν ακούσει τις σειρήνες του ανορθολογισμού να καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να σπεύσουν να ακούσουν την επιστήμη. Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Νομίζω ότι ο ρόλος της Εκκλησίας το τελευταίο διάστημα είναι πολύ εποικοδομητικός και σε γενικό επίπεδο και στο επίπεδο του νομού και στις προσπάθειες του Σεβασμιότατου και όλων όσοι εμπλέκονται στο κομμάτι αυτό».

Η υποδοχή στο Διοικητήριο

Τον κ. Πέτσα υποδέχθηκε στο Διοικητήριο Σερρών, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Στη σύντομη συνάντηση που είχαν, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ο υπουργός αναφέρθηκε στην μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του Α΄ και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του επεσήμανε την ικανοποίησή του από την αποδοτικότητα των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που είχε την δυνατότητα να διαπιστώσει κατά την μέχρι τώρα θητεία του, εξέφρασε δε την αναγκαιότητα για νέες προσλήψεις προσωπικού ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.
Ακολούθως, ο κ. Σπυρόπουλος συνόδευσε τον Στέλιο Πέτσα στην αίθουσα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” του Διοικητηρίου, ενώ σε δηλώσεις τους προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προέτρεψαν και οι δύο, τους πολίτες να εμβολιαστούν, αξιοποιώντας το επίτευγμα της επιστήμης προκειμένου να οχυρώσουν την υγεία τους και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η επίσκεψη στον Δήμαρχο

Η επιτάχυνση των αναπτυξιακών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η η βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στις Σέρρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στο Δημαρχείο.

Ο κ.Χρυσάφης παρουσίασε στον κ.Πέτσα τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος Σερρών στο «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκατ.ευρώ. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για το έργο της ΔΕΥΑ Σερρών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ένταξη πρότασης Δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

«Το “Αντώνης Τρίτσης” αποτελεί για μας ένα στοίχημα για την ανάπτυξη του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε αυτό το στοίχημα με την ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και με σύμμαχο το υπουργείο Εσωτερικών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών, ενώ αναφέρθηκε στη συστράτευση όλων των φορέων των Σερρών τόσο για τα αναπτυξιακά θέματα όσο και για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα.

«Έρχονται νέες εντάξεις στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Από την πλευρά του ο κ.Πέτσας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα επιταχύνει μέχρι το τέλος του έτους τις διαδικασίες ένταξης των προτάσεων του Δήμου Σερρών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Είμαστε δίπλα, αρωγός στον Δήμο Σερρών, που έχει πετύχει και τη μεγαλύτερη ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε δημοπρατήσεις, συμβασιοποιήσεις και υλοποιήσεις έργων τους επόμενους μήνες, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα τους βοηθήσουν να δούνε με αισιοδοξία το μέλλον», επισήμανε.

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στον νομό Σερρών μέσα από τη συνεργασία του κράτους, της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και των τοπικών φορέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών μία πλακέτα του Δήμου, αναμνηστικά δώρα για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τον φημισμένο παραδοσιακό Ακανέ Σερρών.

Η σύσκεψη στα Αστέρια

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων υπό τον κ.Πέτσα στην αίθουσα Αστέρια της ΔΗ.ΚΕ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την ατζέντα των θεμάτων να περιλαμβάνει την ανάληψη κοινών δράσεων για την αύξηση των εμβολιασμών και την κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη προώθηση των αναπτυξιακών θεμάτων στην περιοχή των Σερρών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Σιντικής Στάθης Ζαπρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Τσιώτας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Νίκος Φαρμάκης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, πρόεδροι και εκπρόσωποι παραγωγικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του νομού Σερρών κ.α.

Σ. Κοτσαμπάς σε Στ. Πέτσα: Απαραίτητα τα επιπλέον μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων και η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη/τέλη τραπεζοκαθισμάτων για το 2021

Το ζήτημα της απαλλαγής των επαγγελματιών από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2021, που έχουν πληγεί από τα μέτρα υγειονομικής θωράκισης κατά της COVID-19,  τέθηκε εκ νέου ως μείζον για την επαγγελματική κοινότητα από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρη Κοτσαμπά, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης (14/10/2021) υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και με πρωτοβουλία του Δ. Σερρών.

Λαμβάνοντας τον λόγο και μιλώντας εκ μέρους όλων των επαγγελματιών της εστίασης αλλά και των βιοτεχνών και εμπόρων της Π.Ε. Σερρών, που είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά κατά την περίοδο του lockdown στις αρχές του 2021, ο Σωτήρης Κοτσαμπάς, ζήτησε επιπλέον μέτρα οικονομικής στήριξης για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία αλλά κυρίως διερωτήθηκε ενώπιον του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα και σύσσωμης της τοπικής διοίκησης και των υγειονομικών και διοικητικών φορέων για ποιο λόγο οι δήμοι της Π.Ε., ενώ έχουν πάρει το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε απαλλαγές δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2021, όπως ανάλογα έγινε και για το έτος 2020.

“Δεν υπάρχει ακόμη η ανάλογη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το έτος 2021 από το αρμόδιο υπουργείο, που θα επιτρέψει στο Δήμο Σερρών και στον κάθε δήμο να προχωρήσει στη λήψη της εν λόγω απόφασης” ήταν η απάντηση του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να ζητά πίστωση χρόνου, προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα της ΟΕΒΕΣΣ εν ευθέτω χρόνω.

Η επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα έγινε στην πόλη μας προκειμένου να συζητηθούν παρουσία της τοπικής ηγεσίας τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και αναπτυξιακά θέματα της  Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ: Νέες πληρωμές 13 εκατ. ευρώ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΑΓΡΟΤΕΣ: Νέες πληρωμές 13 εκατ. ευρώ (ΠΙΝΑΚΑΣ) Από τις 19/11/2021 έως τις 25/11/2021 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 12.883.657,70 €. Δείτε τον πίνακα πληρωμών εδώ

ΣΕΡΡΕΣ: Στις κάλπες οι δικηγόροι

ΣΕΡΡΕΣ: Στις κάλπες οι δικηγόροι Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 28 Νοεμβρίου τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Σερρών προκειμένου να εκλέξουν τον Πρόεδρο και τα μέλη...

ΣΕΡΡΕΣ: Αρχικά ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Σιγής

ΣΕΡΡΕΣ: Αρχικά ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Σιγής Την ...αρχική της ικανοποίηση για "την ενεργοποίηση του Δήμου κ την έναρξη κάποιων έργων και εργασιών στην περιοχή...

ΣΕΡΡΕΣ: Διακοπή νερού στους Επταμύλους

ΣΕΡΡΕΣ: Διακοπή νερού στους Επταμύλους Λόγω προγραμματισμένων εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των δεξαμενών υδροδότησης, τη Δευτέρα 29-11-2021 και στις ώρες 09:00’ έως 15:00’ θα σημειωθεί...
- Advertisment -