fbpx
9.4 C
Serres
Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021
No menu items!
Αρχική ΣΕΡΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕΡΡΕΣ: Πρόστιμο σε οδηγό ταξί γιατί μετέφερε δύο νεφροπαθείς

ΣΕΡΡΕΣ: Πρόστιμο σε οδηγό ταξί γιατί μετέφερε δύο νεφροπαθείς

ΣΕΡΡΕΣ: Πρόστιμο σε οδηγό ταξί γιατί μετέφερε δύο νεφροπαθείς

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα Τροχαίας, απέστειλε ο Σύλλογος Νεφροπαθών Σερρών, στην οποία επισημαίνει τα ακόλουθα:

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί στην κοινότητα των νεφροπαθών, των Σερρών, από την επιβολή προστίμου σε οδηγό ΤΑΧΙ , επειδή μετάφερε δύο νεφροπαθείς. Οι νεφροπαθείς ανήκουμε στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και από την αρχή της πανδημίας εφαρμόζουμε σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης κατά του SARS-Covid-19. Έχουμε απομονωθεί ακόμη και από τον οικογενειακό μας κύκλο για να προστατευτούμε.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας των Μονάδων Αιμοκάθαρσης , υποβαλλόμαστε σε τέστ κορονοϊού κάθε βδομάδα . Η είσοδός μας και η έξοδός μας από αυτές , γίνεται κατόπιν θερμομέτρησης και αντισηψίας των χεριών και φορώντας απαραίτητα την μάσκα κατά την διάρκεια της τετράωρης αιμοκάθαρσης. Τα ίδια μέτρα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα και στο προσωπικό των κλινικών και στους οδηγούς των ΤΑΧΙ.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , επιτρέπεται να επιβαίνουν στο ΤΑΧΙ , ο οδηγός και ο ασθενής με έναν ακόμη επιβάτη ως συνοδό.
Αυτό θεωρήθηκε ότι δίνει την δυνατότητα να θεωρείται ως συνοδός και ένας δεύτερος νεφροπαθής. Πολλές φορές αυτό είναι μια αναγκαιότητα επειδή δεν υπάρχουν τόσα ΤΑΧΙ που μπορούν να εξυπηρετήσουν μια συγκεκριμένη περιοχή και την συγκεκριμένη ώρα.

Άλλοτε είναι επιλογή των ασθενών γιατί δεν είναι αρκετή η αποζημίωση που λαμβάνουν , ή επειδή θέλουν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα μοιράζοντας το ΤΑΧΙ με κάποιον ακόμη.

Οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. με πολύ χαμηλά εισοδήματα .Στην κακή οικονομική κατάσταση προσθέτονται, λόγω της καραντίνας και αυξημένα περιστατικά ψυχικής διαταραχής και άγχους. Παρακαλούμε να μην εξαντλείτε την αυστηρότητά σας στο γράμμα του νόμου. Μην γίνεστε ακόμη ένας παράγοντας άγχους για μας. Αξίζουμε την συμπάθεια και την υποστήριξή σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΟΝΙΟΣ: «Σουρής ο σατιρικός, ο προφητικός» – Κυκλοφόρησε η ζωντανή ηχογράφηση από το Παλλάς

Ο Σερραίος καλλιτέχνης Πασχάλης Τόνιος, συνθέτης-ερμηνευτής, παρουσιάζει το νέο μουσικό έργο του «Σουρής ο σατιρικός, ο προφητικός», ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΛΑΣ ΑΘΗΝΩΝ το...

ΣΕΡΡΕΣ: Με απόφαση Σπυρόπουλου προσωρινή άδεια στα δύο κλειστά γυμναστήρια

Tη χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΚ) της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων Δήμου Σερρών, συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης και...

ΣΕΡΡΕΣ: Ο Γιώργος Ταΐρης υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας

Στον αντιδήμαρχο Σερρών Γιώργο Ταΐρη ανατίθενται από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη τα καθήκοντα που αφορούν στη Δημοτική Αστυνομία. "Με απόφαση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη...

ΣΕΡΡΕΣ: Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ για τη Μέρα της Γυναίκας

Αγωνιστικό χαιρετισμό "σε όλες τις γυναίκες που δίνουν μια δύσκολη, άνιση μάχη σε ένα εκμεταλλευτικό, καταπιεστικό σύστημα", απευθύνει η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ...
- Advertisment -